Fogarasy Attila: Önlimerikek

Hosszú szünet után újra jelentkezik honlapunk térségi versblogja, a Helyi Rímek. Írásom célja Fogarasy Attila (művésznevén: Künikosz) szépirodalmi munkásságának bemutatása.

Kultúra A pilisvörösvári Mű-hely Galéria szeptemberi programajánlója (+Felhívás)

A pilisvörösvári Mű-hely Galéria szeptemberi programajánlója (+Felhívás)

Most, hogy vége a nyárnak, a pilisvörösvári Mű-hely Galéria szeptembertől ismét megnyitja kapuit régi és új látogatói előtt. A jövő hónapban lesz itt vidám, zenés irodalmi est, filozófiai előadás, de a szervezők a nem rég elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt tiszteletére rendezett eseményt is a figyelmükbe ajánlják, mely a helyi református templomban lesz.

Kultúra Csíkban faragják Erőss Zsolt pilisvörösvári kopjafáját

Csíkban faragják Erőss Zsolt pilisvörösvári kopjafáját

Ott nyugszom, ahová mindig vágytam – ez a mondat fog szerepelni a Himalájában májusban eltűnt, csíkszeredai születésű Erőss Zsolt hegymászó kopjafáján, melyet a magyarországi Pilisvörösváron állítanak szeptember 15-én. Rajta lesz a föld és a víz jele, a tetejére pedig csillagot farag a készítője, a csíktaplocai Török Csaba.

Közélet Szeptemberben kopjafát állítanak Erőss Zsolt emlékére Pilisvörösváron

Szeptemberben kopjafát állítanak Erőss Zsolt emlékére Pilisvörösváron

Gyászistentisztelet, megemlékezés és kopjafaállítás lesz szeptember 15-én 14 órakor a pilisvörösvári református templomban Erőss Zsolt hegymászó emlékére. A férfi éveken át Pilisvörösváron lakott, édesanyja ma is a Bányatelepen él.

Közélet Posztumusz Pilisvörösvár Díszpolgára címet Erőss Zsoltnak!

Posztumusz Pilisvörösvár Díszpolgára címet Erőss Zsoltnak!

Fogarasy Attila egy nyílt levéllel fordult a Varkapu.info-hoz, amelyben Gromon Istvánt, Pilisvörösvár polgármesterét kéri arra, hogy a közelmúltban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó posztumusz Pilisvörösvár Díszpolgára címben részesüljön. A férfi éveken át Pilisvörösváron lakott, édesanyja ma is a Bányatelepen él.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel