Események betöltése
Események keresése

Esemény nézetének navigációja

Korábbi Események

Események List Navigation

március 2018

Földre szállt csillagok a Szénásokon

március 17.
Villa Negra, Sport tér
Pilisszentiván,
+ Google Térkép

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság túrája a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. A kirándulás főszereplői ezúttal a lila ruhás leánykökörcsinek lesznek, melyek mint megannyi földre hullt csillag kísérik lépteinket. A túra a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak az igazgatóság szakvezetett túrái során látogathatóak. Előzetes bejelentkezés szükséges! Időpont: 2018. március 17. szombat 10:30 Helyszín: Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100) Túra hossza, időtartama: 3,5 km, 4 óra Részvételi…

Tudj meg többet »

Kökörcsin nap Esztergomban (iskoláknak)

március 20.

Természetismereti játékokkal, kirándulással és madárgyűrűzéssel várják az iskolás és óvodás csoportokat a Kökörcsin Erdei Iskola és a Strázsa-hegy tanösvény területén, illetve a kilátó toronyba is fel lehet menni. Időpont egyeztetés szükséges! Március 12-éig fogadják a bejelentkezéseket. Időpont: 2018. március 20. kedd 10:00-16:00 Helyszín: Kökörcsin Ház parkolója (Esztergom kertváros, GPS: 47.74802, 18.73724) Túra hossza, időtartama: 0-2 km, 2 óra Részvételi díj: 400 Ft/fő További információ: dr. Jankainé Németh Szilvia nemethsz@dinpi.hu +36 30 663 4614 (munkaidőben)  

Tudj meg többet »

Víz Világnapja Pilisszentivánon (iskoláknak, óvodáknak)

március 23.
Villa Negra, Sport tér
Pilisszentiván,
+ Google Térkép

A program alkalmával a látogatók több helyszínen, játékos formában, érdekes kísérletekkel tarkítva, állomásról-állomásra járva ismerkedhetnek meg a vízzel, mint éltető elemmel és nélkülözhetetlen élőhellyel. Kik laknak a vízben? Mi a különbség a csibor és a csíkbogár között? Milyen élőlények ihlették meg a Vízipók-csodapók mese szerzőit? Mely állatok hogyan lélegeznek a vízben? Milyen kémiai összetételű az esővíz? Milyen tisztaságú vizet iszunk? Ezekre és hasonló érdekes kérdésekre keressük a válaszokat a program alkalmával. A nap folyamán madárgyűrűzési bemutatót is tartanak a Jági-tó…

Tudj meg többet »

Húsvéti készülődés Pilisszentivánon

március 24.
Generációk Háza, Szabadság út 2.
Pilisszentiván,
+ Google Térkép

Március 24-én 9 és 17 óra között tojás festéssel, húsvéti tojástartó készítésével és nyuszis, csibés, bárányos díszek alkotásával hangolódhatnak a gyerekek a közeledő ünnepre. A kézműveskedés mellett kreatív foglalkozás és hagyományőrző bemutató is várja a családokat. 14 és 17 óra között pedig társasjáték bulin vehetnek részt az érdeklődök a Pilisilen Nagycsaládos Egyesület szervezésében.

Tudj meg többet »

Húsvéti kreatív műhely Pilisvörösváron

március 25.
Művészetek Háza Pilisvörösvár, Fő u. 127.
Pilisvörösvár,Pest2085Magyarország
+ Google Térkép

A családi és baráti húsvéti foglalkozás helyet kínál kicsiknek és nagyoknak kiélni kreativitásukat, felfedezni a kézművességben rejlő lehetőségeket. A foglalkozáson készíthetők nyuszik dióhéjban, textil húsvéti díszek, írókázott tojás, valamint egyéb tavaszhoz kötődő különlegességek. Akik írókázott tojást szeretnének készíteni, hozzanak magukkal kifújt tojásokat. Időpont: 2018. március 25. 15:00 Részvételi díj a választott tevékenység alapján.

Tudj meg többet »

Tojásfestés és tojásfadíszítés Solymáron

március 29.
Bauernhaus Solymár, Dózsa György u. 5.
Solymár,
+ Google Térkép

A tojás szimbólum, az élet hordozója, az újjászületés, a feltámadás, a termékenység jelképe. A solymári Svábházban hagyományos eljárással festjük a tojásokat: hagymahéjjal, vöröskáposztahéjjal, céklával színezett festőlében, viaszolással, batikolással. Várnak kicsiket és nagyokat, hogy elkészítsék saját hímes tojásukat és közösen feldíszíthessék a nagy kerti fémtojást. És hogy az uzsonna sem maradjon el, lesz nyuszis kalács és tejszínhabos kakaó is! Időpont: 2018. március 29., csütörtök, 14:00-17:00 A húsvéti készülődés 7–10 éves gyerekek számára ajánlott. A program díjmentesen látogatható.

Tudj meg többet »

Utazzon a tavaszi szünetben is a Gyermekvasúton!

március 29. - április 3.
Gyermekvasút, Hűvösvölgy
Budapest,
+ Google Térkép

A tavaszi tanítási szünetben mindennap várja az utasokat a Gyermekvasút. Március 29-én csütörtökön és április 3-án kedden a munkanapi menetrend érvényes: Hűvösvölgyből 16:10-ig, Széchenyihegyről 17:03-ig óránként indulnak a járatok. Nagypéntektől húsvét hétfőig a várható jelentős utasforgalomra tekintettel 30-45 perces a vonatok átlagos követési ideje. A tavaszi szünetben mindennap várja a látogatókat a Gyermekvasút hűvösvölgyi Múzeuma is. Menetrend ITT érhető el>>> Március 30-án, nagypénteken az ünnepkörhöz kapcsolódó különleges sínsétával várják az érdeklődőket, melyre előzetes regisztráció szükséges. Részletek a sinenvagyunk.hu weboldalon.  

Tudj meg többet »
április 2018

Nyugat kabaré Budakalászon

április 10.
Kós Károly Művelődési Ház, Szentendrei út 9
Budakalász,2011Magyarország
+ Google Térkép

A Művészetek Völgye után Budakalászon is! Lackfi János szerkesztésében Ady Endre, Gábor Andor, Tóth Árpád és más szerzők megzenésített versei és persze korabeli kuplék idézik meg a híres budapesti orfeumok, kávéházak hangulatát. A Költészet Napja tiszteletére, a Budakalászi Irodalmi Estek sorozatban bemutatják: NYUGAT KABARÉ Szerkesztette: Lackfi János Előadja: Bőrönd Band & Csépai Eszter Időpont: 2018. április 10. kedd, 18.00 Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Budakalász, Szentendrei út 9. Belépődíj: 500 Ft A Nyugat kabaré a Nyugat című irodalmi…

Tudj meg többet »

Varró Dániel: “Költő vagyok, ha kérdezik…” Piliscsabán

április 12.
Klarissza-ház, Templom tér 9.
Piliscsaba,Pest2081Magyarország
+ Google Térkép

Szeretettel várnak minden érdeklődőt Varró Dániel: "Költő vagyok, ha kérdezik..." című estjére a Magyar Költészet Napja alkalmából. Időpont: 2018. április 12. csütörtök, 18.00 óra Helyszín: Klarissza-Ház (Piliscsaba, Templom tér 9.) Szervező: Művelődési Információs Központ és Könyvtár

Tudj meg többet »

Az egészség szolgálatában Solymáron

április 23.
Bauernhaus Solymár, Dózsa György u. 5.
Solymár,
+ Google Térkép

AZ EGÉSZSÉG SZOLGÁLATÁBAN: A hazai friss zöldségek és gyümölcsök előnyeiről - Miháldy Kinga dietetikus előadása A program díjmentesen, előzetes regisztrációval (E-mail: bauernhaus@solymar.hu – Telefon: (30)197 4963) látogatható.

Tudj meg többet »
+ Események exportálása