Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Madarak és Fák Napja a Budakeszi Vadasparkban

2019 05. 11.

A Budakeszi Vadaspark május 11-én, szombaton ünnepli a Madarak és Fák Napját. A jeles esemény alkalmából egész napos játékos, interaktív előadások és programok várják a látogatókat. Az ünnepi programok mellett a vadasparktól megszokott látványetetések és Állatijó Bemutatók is színesítik a napot. A programok a belépőjegy árán felül ismét ingyenesen látogathatók!

Az immáron több, mint száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

A vadaspark ezért május 11-én, szombaton, egész napos , Klíma-kalanddal, a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásaival és a madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékokkal készül, hogy még közelebb hozza a fiatalabb generációhoz a környezettudatos gondolkodást. A programokon kívül a majdnem napra pontosan két éve átadott „Madárbarát kert” tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Vasárnap, május 12-én, a Madarak és fák napját követően, az „Erdei Piac” újból megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark bejárata mellett.

A Madarak és Fák Napja részletes programja:

  • 10:00-16:00 –, Klíma-kaland, Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásai, a Madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékok
  • 10:00 – Mosómedve látványetetés
  • 12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  • 13:00 – Aranysakál látványetetés
  • 14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  • 15:00 – Kisragadozó látványetetés

Részletek

Dátum:
2019 05. 11.
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Pilisi Parkerdő Zrt.
Telefon:
06-26-598-000
E-mail:
informacio@pprt.hu
Honlap:
http://www.parkerdo.hu/

Helyszín

Budakeszi Vadaspark
0210/12 hrsz.
Budakeszi,
+ Google Térkép
Telefon:
06-23-451-783
Honlap:
http://www.vadaspark-budakeszi.hu/