Élete legkeményebb versenyén harmadik lett Benkó Barbara

18:12 | 2020 01. 21.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Keményen kezdte az évet Benkó Barbara. A pilisvörösvári kerékpáros szombaton az UCI Maraton World Series első állomásán állt rajthoz Dél-Afrikában. A 121 kilométer hosszú, 3000 méter szintkülönbségű pályán Barbi végül harmadikként ért célba, így első versenyén rögtön dogobós helyre tekerte magát.

“Micsoda hétvége volt így szezonkezdésnek… Életem eddigi legkeményebb versenye volt az biztos, nem csak a táv, de a terepviszonyok és az időjárás miatt is, de egy életre szóló kaland volt, az biztos!” .kezdte beszámolóját a szombati megmérettetésről a pilisvörösvári sportoló, aki hozzátette, hogy “nagyon jó volt úgymond ismeretlenként indulni, és meglepni a nagyobb favoritokat, de legalábbis saját magamat mindenképp”.

A 121 kilométeres maraton keménységét jól mutatja, hogy Benkó Barbi az utolsó órákból a fáradtság miatt nem sok mindenre emlékszik, az utolsó 80 kilométert ráadásul egyedül és nagy szembeszélben kellett megtennie.

“Elváltottam magam egy nagyon meredek felfelén, ami miatt leesett a láncom. Meg kellett állnom, amikor is betámadtak, és a két első lányt már nem értem utol, viszont az élbolytól elszakadtam, ahogy üldöztem őket, és a senki földjén egyedül voltam végig, mert a boly meg engem nem ért már utol a célig… Nem a legkönnyebb első verseny volt, de nagy lendületet ad ez most a továbbiakhoz!” – zárta gondolatait Benkó Barbara, akire egész Pilisvörösvár rendkívül büszke lehet.

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,