Közélet Elkészült a pilisvörösvári Wenczl Józsefet ábrázoló bronzportré

Elkészült a pilisvörösvári Wenczl Józsefet ábrázoló bronzportré

Elkészült a Wenczl József koreográfus tiszteletére tervezett bronzportére, amelyet Bajnok Béla szobrászművész adott át hétfőn Fogarasy Attilának és Peller Zoltánnak.

Közélet 100 éve született vitéz Fogarasy-Fetter Mihály - Ünnepi megemlékezés Pilisvörösváron

100 éve született vitéz Fogarasy-Fetter Mihály - Ünnepi megemlékezés Pilisvörösváron

A szervezők minden érdeklődőt várnak május 21-én, vasárnap, a Művészetek Házába, ahol Pilisvörösvár jeles pedagógusáról, helytörténeti kutatójáról, díszpolgáráról emlékeznek meg. Az ünnepi beszédeket, tánc- és dalbemutatókat követően a 100 éve született vitéz Fogarasy-Fetter Mihály tiszteletére készült kiállítást is megtekinthetik.

Közélet Emléktáblát helyeznek el Wenczl József tiszteletére Pilisvörösváron

Emléktáblát helyeznek el Wenczl József tiszteletére Pilisvörösváron

Két évvel ezelőtt hunyt el a kiváló táncos és koreográfus, Wenczl József - hívta fel a pilisvörösváriak figyelmét Fogarasy Attila, a helyi újság korábbi főszerkesztője. Az évforduló alkalmával a pilisvörösvári táncpedagógus tiszteletére emléktáblát helyeznek el a Művészetek Házában, amihez a napokban a képviselő-testület is megadta támogatását.

Közélet „Nagykorúak lettünk!” - Nemzetközi Kőkonferencia Pilisvörösvárott

„Nagykorúak lettünk!” - Nemzetközi Kőkonferencia Pilisvörösvárott
Március 4-én immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a Nemzetközi Kőkonferenciát. A nívós szakmai rendezvénynek kezdettől fogva a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium ad otthont. Az idei konferencián mintegy kétszáz szakmabeli vett részt, számos európai országból érkeztek érdeklődők, köztük az idén először Koszovóból is.

Fogarasy Attila: Önlimerikek

Hosszú szünet után újra jelentkezik honlapunk térségi versblogja, a Helyi Rímek. Írásom célja Fogarasy Attila (művésznevén: Künikosz) szépirodalmi munkásságának bemutatása.

Közélet Milyen programok lesznek a hétvégén a térségben?

Milyen programok lesznek a hétvégén a térségben?

Szeptember harmadik hétvégéje is színes programokat ígér a térségbelieknek. Pilisvörösváron a Fogarasy Attila által szerkesztett könyvet mutatják be, Zsámbékon Pálos Napforduló Ünnepségre várnak mindenkit. Az állatbarátok pedig bográcsolás közben megismerhetik az Ürömi menhely védenceit.

Kultúra 50 éve a Fő út 82. szám alatt - Programok a pilisvörösvári könyvtárban

50 éve a Fő út 82. szám alatt - Programok a pilisvörösvári könyvtárban

Kézműves foglalkozással, koncertekkel és Fogarasy Attila előadásával várnak minden érdeklődőt szeptember 10-én, szombaton a pilisvörösvári könyvtárba!

Kultúra Megjelent! - Vörösváriak a XX. század vérzivataraiban

Megjelent! - Vörösváriak a XX. század vérzivataraiban
Már kapható a Fetter Könyvesboltban a Fogarasy Attila által szerkesztett „Megjártam a hadak útját… Vörösváriak a XX. század vérzivataraiban” című könyv. A mű az „Otthon a világban” honismereti könyvsorozat hetedik köteteként jelent meg, amelyben vörösvári, illetve vörösvári kötődésű emberek vallanak az átélt szörnyűségekről.

Közélet Kipróbálhatták a gyerekek a vörösvári tűzoltók felszereléseit (+Képek)

Kipróbálhatták a gyerekek a vörösvári tűzoltók felszereléseit (+Képek)
Május 28-án a vörösvári tűzoltók ismét szélesre tárták a tűzoltószertár kapuit, és a nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódóan vendégül hívták és látták a gyerekeket.

Kultúra Csíkban faragják Erőss Zsolt pilisvörösvári kopjafáját

Csíkban faragják Erőss Zsolt pilisvörösvári kopjafáját

Ott nyugszom, ahová mindig vágytam – ez a mondat fog szerepelni a Himalájában májusban eltűnt, csíkszeredai születésű Erőss Zsolt hegymászó kopjafáján, melyet a magyarországi Pilisvörösváron állítanak szeptember 15-én. Rajta lesz a föld és a víz jele, a tetejére pedig csillagot farag a készítője, a csíktaplocai Török Csaba.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel