Erdő-mező Így telnek a pilisvörösvári gólyák mindennapjai (KÉPEK)

Így telnek a pilisvörösvári gólyák mindennapjai (KÉPEK)

Olvasóink már megszokhatták, hogy időről időre hírt adunk a pilisvörösvári gólyák aktuális állapotáról. Völgyi Hajnalka szerkesztőségünkhöz eljuttatott képei ismét azt bizonyítják, hogy a kis és nagy fészeklakók élnek és virulnak.

Erdő-mező Négy kis gólya van a pilisvörösvári fészekben (+KÉPEK)

Négy kis gólya van a pilisvörösvári fészekben (+KÉPEK)
Pilisvörösvár gólyapárjáról olvasóink segítségével már számos fotót, videót osztottunk meg az utóbbi hetekben, hónapokban. Ezúttal Völgyi Hajnalka révén tudhatunk meg friss híreket róluk: egy felvétel tanúbizonysága szerint a család hat tagúra bővült, így az anyamadár a fészekben már négy fiókát etethet.

Erdő-mező Újabb olvasói fotók a vörösvári gólyáról (+KÉPEK)

Újabb olvasói fotók a vörösvári gólyáról (+KÉPEK)

Pilisvörösváron és a szomszédos településekről is nagy lelkesedéssel figyeli a lakosság a település egyetlen gólyapárját, akikről folyamatosan szebbnél szebb képeket küldenek olvasóink. Ezúttal Somorjai Ede szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotóit osztjuk meg veletek. 

Erdő-mező Így keres táplálékot a vörösvári gólya (+Videó)

Így keres táplálékot a vörösvári gólya (+Videó)

Legutóbbi cikkünkben arról számolhattunk be, hogy a pilisvörösvári fészekbe épségben megérkezett a gólyapárunk, most pedig Somorjai Ede szerkesztőségünkhöz eljuttatott videójának segítségével tekinthetünk be életük kulisszái mögé.

Erdő-mező Megérkezett a második gólya is Pilisvörösvárra (+Képek)

Megérkezett a második gólya is Pilisvörösvárra (+Képek)

Ahogyan azt már egy bő hete jeleztük olvasóinknak, hosszú útjáról megérkezett az első gólya Pilisvörösvárra. Ma azonban Völgyi Hajnalka küldött szerkesztőségünknek képeket arról, hogy nem kell magányosan javítania a fészket a madárnak, ugyanis megérkezett a várva várt párja is.

Sport Afrikából igazolt a Pilisvörösvári UFC (+KÉP)

Afrikából igazolt a Pilisvörösvári UFC (+KÉP)
A fenti cím természetesen szó szerint nem felel meg a valóságnak, a Pilisvörösvári UFC ugyanakkor ezzel a humoros szöveggel tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook oldalán a napokban hazaérkezett vörösvári gólyáról, amely a település focipályáján sétálgatott. 

Erdő-mező Megérkezett az első gólya Pilisvörösvárra (+KÉP)

Megérkezett az első gólya Pilisvörösvárra (+KÉP)

Az időjárásból is érezhetjük, hogy visszafordíthatatlanul megérkezett a tavasz, most azonban újabb bizonyítékkal szolgálunk: Pilisvörösvárra is megérkezett a gólya, amelyről Völgyi Hajnalkától kaptunk fotót.

Erdő-mező Több év után ismét gólyaköltés Zsámbékon (+Képek)

Több év után ismét gólyaköltés Zsámbékon (+Képek)
Idén a zsámbéki lakosok nagy örömére két gólyafióka született az Etyeki utcában elhelyezett mesterséges fészekben. A madarakat meggyűrűzték és nevet is kaptak.

Közélet Pilisvörösvárra és Budajenőre is megérkeztek a gólyák (+Képek)

Pilisvörösvárra és Budajenőre is megérkeztek a gólyák (+Képek)

Olvasóink jelentették a Varkapu.info-nak, hogy a környékre is visszatértek a gólyák. Marlok Katalin a pilisvörösvári madárról küldött nekük fotót, amely már el is kezdte javítani a fészkét a Szent Erzsébet utcában. Czinkóczky Anna Budajenőről küldött felvételt a helyi gólyáról. 

Erdő-mező Összefogás a madárért - A falu gólyája Pátyon

Összefogás a madárért - A falu gólyája Pátyon

November elején több helyi lakos is jelezte, hogy egy fehér gólya nem hagyta el az országot társaival, a településen tanyázik. A pátyi lakosok összefogtak, hogy a madár épségben túlélje a telet.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel