3+1 húsvéti gyermekprogram a térségből

14:13 | 2018 03. 20.

Kategóriák: Gyereksarok

Közeledik az év legnagyobb keresztény ünnepe, a Húsvét, melyre a családok dekorációk, ajándékok készítésével már izgatottan készülnek. Ha nemcsak otthon, hanem társaságban is szívesen festenél tojást, készítenél báránykát, s egyéb kreatív díszeket, akkor íme pár program a térségből, amin érdemes részt venni!

1. Húsvéti készülődés Pilisszentivánon

Tojás festéssel, húsvéti tojástartó készítésével és nyuszis, csibés, bárányos díszek alkotásával hangolódhatnak a gyerekek a közeledő ünnepre. A kézműveskedés mellett kreatív foglalkozás és hagyományőrző bemutató is várja a családokat, illetve a délutáni órákban közös társasozással is mulathatják az időt.
Részletes program>>>

2. Húsvéti kreatív műhely Pilisvörösváron

Kreatív program vár azokra is, akik a Művészetek Házába látogatnak el Húsvét előtt. A foglalkozáson készíthetők nyuszik dióhéjban, textil húsvéti díszek, írókázott tojás, valamint egyéb tavaszhoz kötődő különlegességek.
Részletes program>>>

3. Tojásfestés és tojásfa-díszítés Solymáron

A tojás szimbólum, az élet hordozója, az újjászületés, a feltámadás, a termékenység jelképe. A solymári Svábházban hagyományos eljárással festhetik a résztvevők a tojásokat: hagymahéjjal, vöröskáposztahéjjal, céklával színezett festőlében, viaszolással, batikolással.
Részletes program>>>

+1. Utazzon a tavaszi szünetben is a Gyermekvasúton!

A tavaszi tanítási szünetben mindennap várja az utasokat a Gyermekvasút. Nagypéntektől húsvét hétfőig a várható jelentős utasforgalomra tekintettel 30-45 perces lesz a vonatok átlagos követési ideje.
Részletes program>>>


(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , ,