Éjszakai állatos kalandok Budakeszin és Budapesten

09:57 | 2018 08. 23.

Kategóriák: Gyereksarok

Augusztus 31-én rendezik meg idén az Állatkertek éjszakája rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal.

Az állatkertek barátai, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében az elmúlt években szinte „piros betűs” dátumként került a naptárba az esemény. Az első rendezvényt még 2012-ben tartották, akkor nyolc állatkert részvételével. A program sikerén felbuzdulva a következő években további intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez, így az idei, 2018-as esztendőben már országszerte tizenkét helyszínen várják különleges esti programokkal a látogatókat az Állatkertek éjszakája alkalmából.

A programban idén is budakeszi, két budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek vesznek részt.

Mi ezúttal a térséghez legközelebb fekvő állatparkok programjait vesszük szemügyre:

Tapi-zoo a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark különleges, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe. Hasonló izgalmakat rejt az erre az alkalomra kialakított Vakkaraván ügyességi pálya, amin végigjárva bárki megismerkedhet az éjszakai erdő rejtett kincseivel. A Tapi-zoo interaktív játszópultnál a vállalkozó szelleműek próbára tehetik érzékszerveik kifinomultságát, így megtapasztalva az állatok éjszaki üzemmódját. 
Részletes program>>>

Fővárosi Állatkert és Holnemvolt Vár

A fővárosban a gyerekek elefánttornát, esti fóka showt láthatnak, de megismerkedhetnek a cukormókussal és a szakállas agámával is. Az esemény idején a Holnemvolt vár is tárt kapukkal várja a látogatókat. A  robogó kisvonat és a mesés kalandozások kihagyhatatlan programok!
Részletes program>>>

Halas élmények a Tropicariumban

A jeles nap estéjén kőhalakat, aligátorokat és kígyókat fognak a gondozók etetni a látogatók előtt, akik pedig pénteken máshol járnak és csak szombaton vagy vasárnap tudnak ellátogatni a Tropicariumba, azok többek között a cápás akvárium lakóinak lakmározását figyelhetik meg.
Részletes program>>>

1 jegy, 3 állatkert, 1 éjjel a föld körül

Az Állatkertek éjszakáján lehetőség lesz kombinált jegyet is váltani, melynek segítségével mindhárom fent említett bemutatóhely látogatható lesz:

  • Felnőtt: 4200 Ft
  • Gyermek (2-14): 3200 Ft

 

Ha a gyerekek épp állatos időszakukat élik, akkor érdemes felfedezni a térségből is könnyen megközelíthető parkokat az Állatkertek éjszakáján.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , ,