Három napon át vetítenek meséket Piliscsabán

10:28 | 2017 10. 24.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amely kezdeményezéshez idén Piliscsaba is csatlakozik. Három napon át ingyenes filmvetítések, családi- és gyermekprogramok várnak kicsiket és nagyokat a Klarissza-házban!

A filmnézés élménye minden korosztálynak

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye álmodta meg a jeles napot, amelyet idén már ötödik alkalommal rendeznek meg november 3. és 5. között. A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtti fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét.

Idén Piliscsaba is csatlakozik a kezdeményezéshez

Idén első alkalommal a piliscsabaiaknak és a térségben élőknek sem kell messzire utazniuk, ha részt szeretnének venni a rendezvényen. Novemberben ugyanis a rajzfilmek a Klarissza-házba érkeznek!  Az ünnep kapcsán megelevenednek majd a klasszikus mesék, így a gyerekek mellett a szülők is nosztalgiázhatnak egyet a Kockásfülü Nyúl vagy épp a Mikrobi vetítése közben. Természetesen a legközkedveltebb történetek sem maradhatnak ki a repertoárból. Így nem meglepő, hogy a Regio Játék legutóbbi felmérése alapján az eladott mesekönyvek és diafilmek top első helyezését elérő Bogyó és Babóca is helyet kap a rendezvényen.

A vetített mesék között szerepel továbbá a Szaffi, a Messzi észak és az Átjáró Másvárosba is, de a rendezvényen lesz mini quiz, kifestő és tombola is. Az ingyenes eseményre bármikor be lehet kapcsolódni!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, RÉSZLETES PROGRAM>>>

 

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , ,