Használd fel újra! 10 húsvéti dekorációs ötlet

16:33 | 2021 03. 24.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

Ha szeretnéd lefoglalni a gyerekeket, vagy épp te magad is örülnél egy kis kikapcsolódó kézműveskedéshez, mutatunk néhány kreatív ötletet. Az alábbi húsvéti és tavaszváró dekorációk az újrahasznosítás jegyében készülnek. Ti melyiket csináljátok meg?

1. Az első alapanyag minden háztartásban megtalálható, ugyanis WC papír vagy kéztörlő guriga az alapja annak a dísznek, amiből nyuszit, csibét készíthettek. Ha nem csak dísznek használjátok, lehet belőle akár ceruzatartó is. Csak a kreativitás szab határt: festékek, színes papírok jól jönnek hozzá!

 

2. Tojás is kerül a mai ebédbe? Ha igen, ne dobjátok ki a héját, csíráztassatok, ültessetek bele magvakat. Izgalamas és látványos, ahogy a hajtások előbújnak a “tojásfejből”, ráadásul tavasszal pont aktuális a kikelet témaköre!

3. Maradjunk még kicsit a tojásoknál, tojástartóknál! A papírdobozokat kidekorálhatjuk festéssel, ragasztással. Maradhatnak egyben, de akár szét is vághatjuk a mélyedéseket. Belekerülhetnek akár a locsolóknak szánt pirostojások is.  

4. Régi, már nem használt cserepek is új életre kelhetnek. Húsvéti dekorációként színesíthetjük,  akrill festéket ajánlunk hozzá tartóssága miatt.  Fejjel lefelé elhelyezve a kertünk dísze lehet, de tárolhatjuk benne a locsolóknak szánt ajándékokat is, vagy helyet kaphat benne a nagymamának szánt növény is. 

5. Bár a boltokban már vegyesen kapni csavaros és parafadugós borokat, biztosan minden háztartásban akad valahol egy-egy darab. A parafadugó remek alap nyomdázáshoz: készülhet vele csibe, virág, katica, de akár méhecske is.

6. A következő kreatív ötlet alapanyaga szintén nagyon könnyen előteremthető, hiszen kevés olyan háztartás létezik, ahol ne fordulna meg időnként egy-egy PET palack. Ha levágjátok az alját, kis tárolót készíthettek belőle, ha fogantyút is raktok rá, a gyerekek ebbe gyűjthetik az elrejtett tojásokat. És még egy remek műanyag üveges ötlet: madzaggal és kindertojás belsővel játék is készülhet belőle.

7. Tavasszal kibújnak a kiscsibék a tojásokból. Ha még nem találtátok ki, hogy mit készítsetek a kinder tojás belsőkből, húsvét idején remek ötlet pipiket formázni belőlük.

8. Ha a születésnapi zsúrról megmaradt pár papírtányér, most felhasználhatjátok a gyerekekkel. Ehhez az ötlethez sem kell egyéb, mint ragasztó, olló, színes papír és festék!

9. Bár már adtunk pár ötletet a húsvéti tojások tárolására, a kamrában megmaradt befőttes üvegeket is befoghatjuk erre a feladatra. Akrill vagy üvegfesték szépen mutat az átlátszó felületen, de a festékszórást is kipróbálhatjuk sablonokkal. Remek ajándékötlet!

10. Emlékeztek még arra az időre, amikor a CD-állványon sorakoztak a korongok? Ha még nektek is akad régi CD-tek valamelyik fiók mélyén, most felhasználhatjátok!

Csak a képzelet szab határt! Jó kreatívkodást!

Fotók: Pinterest

 

 

 

Címkék: , , , ,