Iszkiri, szuperhősök, tűzoltók – Gyereknapi programok a térségben

20:43 | 2022 05. 26.

Kategóriák: Gyereksarok

Itt a hétvége: gyereknap alkalmából a legkisebbeké lesz a főszerep a térségben is! Érkezik az Alma Együttes és az Iszkiri Zenekar, de szuperhősök és tűzoltók is ellepik a környéket. Nézzük, milyen programokkal várnak Titeket!

Az idei gyereknap kicsit más lesz Pilisvörösváron, mint az utóbbi években, ugyanis új helyszínen, a VIP lovardában készülnek a szervezők a programokkal. A helyi tánccsoportok bemutatóit követően bábszínház, biciklis akadályverseny és lovagoltatás is lesz. A kicsik nagy örömére a helyi tűzoltók is kitelepülnek az eseményre, ami remek alkalom lehet, hogy közelebbről is szemügyre vegyük  a lánglovagok járművét, felszereléseit.

Tűzoltókat Pilisszentivánon is láthattok: a helyi önkéntesek kinyitják a szertárkapukat, így beleshettek a tűzoltók és polgárőrök hétköznapjaiba. A nap során próbariasztások, tűzoltási és műszaki mentési, valamint eszközbemutatók lesznek.

Piliscsabán remek lesz a hangulat! Hogy honnan tudjuk előre? Onnan, hogy az Iszkiri zenekar látogat el a Csaba-kertbe. A gyerekek egyik kedvenc együttese eljátssza a legnagyobb slágereket, miközben a szervezők kézműveskedéssel, ugrálóvárral, arcfestéssel is készülnek.

Pilisszántó ad otthont a hétvégén egy igazán újszerű és hiánypótló eseménynek, a Pilisi Expo-nak. A rendezvényen bemutatkoznak a térség települései, és előadásokat hallhatunk helyi vállalkozóktól. Bár a Pilisi Expo nem gyereknapi rendezvény, mégis mindenképp helyet kap cikkünkben, ugyanis remek kísérő programok várnak a gyerekekre is: érkezik az Alma Együttes, rovarokat vizsgálhattok mikroszkóp alatt, kipróbálhatjátok az e-bike-okat, és megtudhatjátok, milyen is egy gombamesetúra.

Szuperhős gyereknap, ahol mindenki hős lehet! Doctor Strange dimenziókaput nyitott Budakalászra, amelyen keresztül megérkeztek a szuperhősök a városba. Az összesereglett szuperhős csapat tagjai a gyerekek segítségét kérik a világ megmentésének érdekében. A szuperhősök játékos formában megismertetik szuper képességeikkel a vállalkozó szellemű gyermekeket, akik számos fortélyt ellesve maguk is szuperhős tanoncokká válnak.

A világ egyik legjobb kerékpárosa érkezik Dorogra gyereknap alkalmából. Hegedűs László (Hege) kétszeres Guinness világrekorder, húszonnégyszeres Országos Bajnok Triál versenyző szombaton bemutatót tart az Otthon téren.

Solymáron, az Apáczai Csere János Művelődési Ház két programmal várja szombaton a gyerekeket. 15 órától ökomesekuckóval óriástársassal, újrahasznos kézművesfoglalkozással és kutyasimogatóval készülnek a szervezők. 17 órától pedig Varga Bori, a Kiskalász zenekar egyik alapító tagja ezúttal BORIDALOK néven, a kisebb korosztály számára készített dalos versikéket “Süss fel kicsi nap” címmel.

A pilisborosjenői gyerekek sem fognak unatkozni a hétvégén, ugyanis két remek programon is résztvehetnek. A kisebbeket dalos, bábos koncertre várják: a vidám, a közönséget is játékra és éneklésre hívó művészeti foglalkozás Kodály Zoltán zenei nevelési módszerére épül. A kicsit nagyobbak pedig kutyákkal ismerkedhetnek, de nem is akármilyenekkel…A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola önkéntesei kiképzett ebeket mutatnak be, hogy megtapasztalhasd, milyen érzés lehet annyira megbízni egy kutyában, hogy „mancsába add” az életed.

Tinnyén bűvészfellépő érkezik a színpadra, majd bábszínház és táncház következik. A gyerekek megismerkedhetnek a piliscsabai tűzoltókkal és felavathatják az új játszóteret is.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,