Kijön a medve a barlangjából? – Lesd meg a hétvégén!

10:16 | 2019 01. 29.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

Február első hétvégéjén a Fővárosi Állatkert és a Budakeszi Vadaspark is különleges programokkal várja az érdeklődőket: a medve látványetetések mellett, gyermekelőadáson és állattréningen is részt vehetünk. 

A hagyomány szerint, ha február másodikán jó idő van, későn fog tavaszodni. Ahogy a mondás tartja: ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából, és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Mackófesztivál a Fővárosi Állatkertben

A főváros szívében kültéri és beltéri események várják a gyerekeket a hétvégén. A mackóébresztés mellett jegesmedve etetés, fókatréning, bábelőadás és macipofi arcfestés is szerepel a programlistán.

A 14 év alatti, mackó jelmezben vagy mackóval érkező gyermekek számára a belépés 200 Ft/fő!

Részletes program ITT>>>

Medveles a Budakeszi Vadasparkban

Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Mi áll ennek a hagyománynak a hátterében? Február 2-án, szombaton a Budakeszi Vadasparkba látogatók maradéktalanul megkapják a választ a feltett kérdéseikre!

Az „árnyékvadászaton” kívül állattréningek és szakvezetéssel egybekötött kisragadozó etetés is várja az érdeklődőket.

Részletes program ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu, Varkapu.info)

Címkék: , , ,