Klasszikus mesék minden mennyiségben Csabán és Vörösváron

08:14 | 2018 10. 25.

Kategóriák: Gyereksarok

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amely kezdeményezéshez idén Piliscsaba és Pilisvörösvár is csatlakozik. A hétvégén ingyenes filmvetítések, családi- és gyermekprogramok várnak kicsiket és nagyokat a Klarissza-házban és a Művészetek Házában.

A filmnézés élménye minden korosztálynak

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye álmodta meg a jeles napot, amelyet idén már hatodik alkalommal rendeznek meg, ezúttal október 26. és 28. között. A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtti fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét.

Idén Piliscsaba mellett Pilisvörösvár is csatlakozik

Tavaly első alkalommal csatlakozott Piliscsaba a közös filmnézős eseményhez, s a nagy sikerre való tekintettel idén is vetíteni fognak a helyiek legnagyobb örömére. A legkisebbek Bogyó és Babóca kalandozásába leshetnek be, de Gryllus Vilmos Maszkabál-sorozata, valamint Weöres Sándor és Petőfi Sándor versei is felcsendülnek majd.

A programból nem hiányozhatnak a klasszikus magyar mesék sem, így láthatjuk Mézgáékat, Frakkékat és Pitykét is.

Idén Vörösváron is a mesék rejtelmeibe kalauzolják a a szervezők a gyerekeket. A Művészetek Házában ugyanis életre kelnek Mátyás király legendás tettei, a kockásfülü nyúl és Kiváncsi Fáncsi izgalmas kalandjai, s nem utolsó sorban képernyőre kerül a nagy ho-ho-horgász is.

Részletes program Piliscsabáról>>>

Részletes program Pilisvörösvárról>>>

 

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , ,