Kreatív műhely és bábelőadás várja a gyerekeket Solymáron

09:22 | 2017 11. 27.

Kategóriák: Gyereksarok

Amellett, hogy a december az adventi készülődésről szól, nemcsak ünnepi programok közül válogathatunk a településen. A solymári művelődési házban ugyanis a kicsik bábelőadáson, míg a kicsit nagyobbak kreatív délutánon vehetnek részt. 

A programok helyszíne az Apácai Csere János Művelődési Ház (Solymár, Templom tér. 25.).

Művészeti kalandozások iskolásoknak

Kreatív kalandozásra hívnak minden 10 – 14 éves korú iskolást október 2-tól minden második hétfőn Solymáron. A képzőművészeti műhelyben stílusokat tanulmányozhatnak, technikákkal ismerkedhetnek a gyerekek, olykor a művészetterápia eszközeit felhasználva.

Az önfeledt alkotás – az úgynevezett “flow” élményen túl – segíti a koncentrációt, a feszültségoldást és önmagunk megismerését.

A program ingyenes!

Időpont: 2017. december 4. hétfő 16:00-18:00

Érdeklődés / jelentkezés: Jármy Éva 0670 774 9383, jarmy.eva@apaczai.com

A Hattyúfivérek bábelőadás érkezik Solymárra

Ezévi utolsó, ünnepi Kalandgyáron a Holdfű Színház Hattyúfivérek című bábelőadásával szeretnének a szervezők kedveskedni a gyerekeknek.

„A holdfű varázsszer. Megnyitja a zárakat. A szem és a szív zárjait is. Látni és érezni – ez a színház.” – olvashatjuk a társulat honlapján.

A Hattyúfivérek története a testvéri szeretetről szól, annak gyönyörű példáját állítva elénk. Főhőse felcseperedve megtudja, hogy ő bizony nem egyedüli gyermek, csak édes bátyjai egy átok miatt gyermekkorukban hattyúvá változtak. Útnak indul, hogy sok-sok akadályt leküzdve, végül a legnehezebb, önmaga legyőzése árán megváltsa testvéreit.

Az izgalmakban és fordulatokban gazdag, varázslatos látványvilágú előadás merít Andersen, Benedek Elek, Grimm illetve számos nép (finn, német, olasz) hasonló témájú meséinek motívumkincséből.

Időpont: 2017. december 10. vasárnap 16:00

Az előadás Időtartama: 55 perc

Ajánljott 4 éves kortól.

Előadja: Máté Bernadett, Strausz Tünde
Tervek/Bábok/Díszlet: Tóth Zsuzsa, Stark Gábor, Kakuszi Zoltán
Zene: Nánási Péter
Rendezte: Strausz Tünde

Belépőjegyek a művelődési ház irodájában november 20-tól vásárolhatók.

A jegyek jelképes ára minden korosztály számára egységesen: 500 Ft.


(apaczai.com nyomán)

Címkék: , , ,