Megújult játszóterek várják a gyerekeket Budakalászon

15:20 | 2019 03. 25.

Kategóriák: Gyereksarok

A városban hét játszóteret működtet az önkormányzat a kisgyermekes családok számára, melyek karbantartását minden évben elvégezteti a város. Ez évben nagyobb felújítást a Martinovics utcában hajtottak végre, emellett kisebb karbantartási munkálatokra is sor került majdnem minden helyszínen.

A Béke sétányon lévő és a Rigó utcai játszóterek tavalyi fejlesztését követően, idén a Martinovics utca – Széchenyi utca sarkán lévő helyszín következet . Központi fekvése különösen népszerűvé teszi e játszóteret. Ezentúl fészekhinta is rendelkezésére áll itt a gyerekek számára. Az eséscsillapító burkolatot is újra cserélték a játékok alatt, a homokozóba új geotextília és friss homok került, új szegélyeket telepítettek.

Megújult a műfüves burkolat és a gyepfelületet is helyreállították. A meglévő játszóeszközöket javították és újra festették. A teljes fejlesztés összesen hatmillió forintból valósult meg.

Emellett másik két terület is igényelte a frissítést. A Rigó téri és a Béke sétányon lévő játszótereken idén homokot cseréltek és friss mulcsot terítettek a növények köré. Előbbi helyszínen – hasonlóan a Cserkészgrundon már sikerrel működőhöz – streetball pálya telepítését is tervezi a város. A jó idő beköszöntével a megújult eszközöket és az újonnan parkosított teret használhatják majd a látogatók.

(budakalasz.hu)

Címkék: , ,