Megújult a Templom téri iskola udvara

11:37 | 2018 07. 20.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

A fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Érdi Tankerületének beruházásában július 13-án elkészült a Templom téri iskola udvarfelújítása, így a szeptemberi iskolakezdéskor már a megújult iskolaudvart vehetik birtokukba az iskola diákjai.

A felújítás a Pagony Táj- és Kertépítésziroda által 2015-ben elkészíttetett vázlatterv alapján történt. A felújítás keretében a régi töredezett beton- és aszfaltburkolatokat teljes egészében elbontották, elvégezték a tetőfelületről érkező vizeknek földalatti zárt csapadékcsatornával történő összegyűjtését, a felszíni vízelvezetéshez az összefolyó rácsok kiépítését, s az összegyűjtött vizeknek a Templom téri csapadékcsatornára való rákötését. Az vízelvezető rendszer kiépítése után az udvar nagyobb része aszfaltburkolatot, a sportpálya és a futópálya, valamint a színpad melletti két rézsű gumiburkolatot kapott.

A kivitelezést a General-Invest Bau Kft. végezte. Az udvar felújításának költsége 35 000 000 forint volt, a gumiburkolatok (sportpálya, futókör, rézsű) kialakításához szükséges 7,5 millió forintot az Önkormányzat biztosította.

A felújított udvarról készült fotók tanúsága szerint mostantól élmény lesz az óraközi szüneteknek az udvaron való töltése, s délután is jobban ki tudják majd használni az udvart a kisdiákok.

(vorosvarihirek.hu)