MOL program: babakocsis túraútvonal is épülhet a Pilisben – SZAVAZZ!

11:07 | 2019 04. 03.

Kategóriák: Erdő-mező, Fő kiemelt, Gyereksarok

Április elsején indult a MOL Helyi Érték programjának közönségszavazása országszerte 40 körzetben, körzetenként 2-3, az első fordulón továbbjutott civil szervezet van versenyben. A pályázatok négy kategóriában érkeztek, így nagyon szerteágazóak: jelentkeztek például babakocsis túraútvonal kialakítására a Pilisben, egyedülálló szülőknek szóló csapatépítő tréningre és táncházra is. Minden körzetben a helyi lakók vagy ott átutazók dönthetnek a győztesről április 22-ig, a kijelölt MOL töltőállomásokon leadott szavazatukkal. A nyertesek egyenként félmillió forintos támogatásban részesülnek.

Az Adj lendületet helyi közösségednek! mottójú MOL Helyi Érték Programra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat vesz részt azon a közönségszavazáson, melyet 2019. április 1. és 22. között tartanak a MOL töltőállomásokon, országszerte 40 körzetben.

„Először indítottuk el az egész ország civil szervezeteit megmozgató programunkat, méghozzá annak érdekében, hogy helyben született kezdeményezéseket és összefogásokat támogassunk. Országszerte népszerű volt a kampány, a várakozásunknak megfelelő számú pályázat érkezett be, sőt Kelet-Magyarországról kiugróan sokan jelentkeztek. Az elbírásánál előnyt élvezett az önkéntesség és a fenntarthatóság szemléletének érvényesítése, valamint az innovációs fókusz” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására összesen 20 millió forintos kerettel hozta létre a MOL Helyi Érték Programot, melyre négy kategóriában lehetett pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom.

Babakocsis túraútvonal is épülhet a Pilisben

A MOL Helyi Érték programján a Virágzó Kesztölc Alapítvány is elindult. A pályázat egy babakocsis túraútvonalat és egy pihenőhelyet is tartalmaz. Azonban ahhoz, hogy valóban családbarát ösvény létesüljön a térségben szavazni kell a második fordulóba jutott szervezetre.

“A Pilis lábánál jó levegőn, csodálatos környezetben 4 km hosszú túraútvonalat jelölünk ki a babáknak/mamáknak. Pihenőhelyet is kialakítunk, itt lehetőség lesz szoptatásra, pelenkázásra. Parkolóhelyet jelölünk ki azoknak, akik a távolabbról érkeznek hozzánk. A könnyebb tájékozódás kedvéért pedig az útvonalról térképet készítünk. A túraút teljes hosszában akadálymentes lesz, így kerekesszékkel be lehet járni. Az útvonal átadásakor vidám közös túrát hirdetünk, családias piknikkel” – olvasható az alapítvány Facebook-oldalán

Hogyan voksolhatunk?

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt, maximálisan 500.000 forintos támogatást. A projektre a szavazatokat a MOL kijelölt töltőllomásain lehet leadni. A kiválasztott szervezet nevével ellátott kupont le kell tépni a szórólapról, és azt az üzletben található „A Te szavazatod is számít! Helyi Érték Program” feliratú gyűjtőurnákba kell bedobni.

A 34-es szavazókörzet helyszínei:

  • Esztergom, Visegrádi út
  • Esztergom, Dorogi út (11. sz. fki út)
  • Dorog, Bécsi út

A szavazási fordulóba bejutott szervezetek listája itt érhető el.

A végső eredményhirdetés legkésőbb május 3-ig várható.

(MOL Magyarország nyomán Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , ,