Piliscséven és Piliscsabán is a mesék világába kalauzolnak

08:53 | 2019 11. 07.

Kategóriák: Al kiemelt, Gyereksarok

Idén hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amely kezdeményezéshez idén Piliscsaba és Piliscsév is csatlakozik. November 15-én és 16-án ingyenes filmvetítések, családi- és gyermekprogramok várnak kicsiket és nagyokat a Klarissza-házban és a Kálmánfi Béla Művelődési Házban.

A filmnézés élménye minden korosztálynak

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye álmodta meg a jeles napot, amelyet idén már hetedik alkalommal rendeznek meg, ezúttal november 15. és 17. között. A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén. Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtti fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét.

Piliscsaba idén sem marad ki

A mesék kedvelőinek nem okozhat meglepetést, hogy Piliscsabán is megszervezik az eseményt, ugyanis a Klarissza-ház már évek óta otthont ad a népszerű programnak. 

A településen november 15-én várják a gyerekeket és szüleiket. A nap során a kivetítőn megjelenik Kukori és Kotkoda, a Pom Pom meséinek kedves főszereplői és Frakk kalandjai.

A magyar népmesék hangulata is visszaköszön a programon, de Mátyás király bölcs tetteit is megismerhetik az érdeklődők.

A klasszikus történetek mellett a Cinemira nemzetközi gyerekfilmfesztivál 2019-es válogatásába is belepillanthatnak kicsik és nagyok egyaránt.

A szervezők szörppel, popcornnal és színezőkkel kedveskednek a látogatókak.

RÉSZLETES PROGRAM>>>

Piliscsév az új csatlakozó

Ez évben Piliscsév is csatlakozott az Országos Rajzfilmünnep felhívásához. November 15-16-án (péntek, szombat) a Kálmánfi Béla Művelődési Házban (Hősök tere 10.) és a Plébánia épületében a Karitász-teremben (Hősök tere 16.) szerveznek vetítéseket, melyre a belépés ingyenes!

Minden korosztályt rajz- és animációs filmekkel várnak. A legkisebbek szombat délelőtt 9 órától többek között a Magyar és cigány népmeséket, a Dr. Bubó sorozatból több részt, valamint válogatást nézhetnek meg Gryllus Vilmus Maszkabál-sorozatából, valamint Weöres Sándor, Petőfi Sándor és József Attila animált verseiből. Délután az eredeti, de vizuálisan felújított Vukot és a Macskafogót vetítik.

A helyi Karitász-központban már péntek délután 16 órakor elkezdődik a program, az Ember tragédiája animációs filmmel, amelyet a felső tagozatos iskolásoknak és a felnőtteknek ajánlunk elsősorban. Az Ember tragédiája egyes színeiből már kaphattunk ízelítőt az elmúlt évek során a különböző fesztiválokon és a Duna Televízióban, ez azonban a teljes, közel 160 perces mű lesz. Szombaton délután 13 órától ugyanitt magyar csatákat bemutató történelmi animációs filmet és a Salamon király kalandjai című rajzfilmet lehet megtekinteni.

A Rajzfilmünnep programját büfével, a vetített rajzfilmekhez kapcsolódó kvíz játékokkal, szakmai beszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal színesítjük, hogy az egész család jól érezze magát.

RÉSZLETES PROGRAM>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,