Meghalt egy solymári férfi, aki magára robbantotta az udvari aknát

Az 55 éves N. István solymári házának udvarában lévő aknánál dolgozott, amikor egy hatalmas robbanás után olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni az életét – írja a Blikk. (tovább…)

Pilisi Parkerdő: a cél továbbra is a fenntartható erdőgazdálkodás

A közelmúltban megjelent, a fakitermelés szabályozására vonatkozó kormányrendelet kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt. számos lakossági, önkormányzati, civil és egyéb aggódó megkeresést kapott. A kérdezők egyik része a fákat és az...

Új magyar nemzeti rekordot állított fel a pilisszentiváni búvárlány

Korok Fatima a napokban bravúros eredménnyel ajándékozta meg hazánkat, s köztük minket, Pilisben élőket is. A pilisszentiváni búvárlány ugyanis ismét hivatalos, magyar nemzeti rekordot állított fel szabadtüdős mélymerülésben! (tovább…)

Gyászolnak a vörösvári katolikusok: elhunyt Blazsek Vilmos

Rövid betegség után 2022. augusztus 2-án reggel, életének 72. évében elhunyt Blazsek Vilmos, a Pilisvörösvári Nagyboldogasszony plébánia és a Pilisvörösvár-Bányatelepi Szent Borbála plébánia világi lelkipásztori munkatársa. Temetése 2022. augusztus 12-én...

Robbantási gyakorlatozás Csobánkán – a héten két alkalommal

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia hivatalos tájékoztatása szerint a héten két alkalommal is robbantási gyakorlatozásra kell számítani. Csobánka és a környék lakosai ezúttal is több alkalommal készülhetnek komoly hanghatásokra. (tovább…)

Szeptembertől magasabb pótdíjat kell fizetni az agglomerációs járatokon

Szeptember 1-jétől megváltozik a Volánbusz Budapest-környéki, agglomerációs járatain (kék buszok) alkalmazott pótdíjainak mértéke – tájékoztat a Volánbusz Zrt. (tovább…)

Ne adjunk esélyt a csalóknak tűzifavásárláskor!

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért megnövekedhetnek a visszaélések a tűzifa beszerzéssel kapcsolatban. A csalások ellen a leghatásosabb ellenszer, ha a vásárlók a tűzifa...

Palumby Zsombor és Buzsáki Virág a hegyikerékpáros magyar bajnok

A piliscsabai Palumby Zsombor és Buzsáki Virág nyerte a hegyikerékpárosok országos bajnokságát szombaton. (tovább…)

Villámcsapásból erdőtűz a Pilisben (+VIDEÓ)

A Telex szúrta ki, hogy az Időkép prédikálószéki 2-es webkamerája egy erdőtűz kialakulását örökítette meg. A villámcsapás július 23-án 18 óra 5 perckor, Pilisszentlászló mellett ért földet. (tovább…)

Pilisi Parkerdő: kiemelten kezelik tűzifaellátás kérdését

Az elmúlt időszakban megnövekedett tűzifa iránti igények zökkenőmentes kiszolgálását a Pilisi Parkerdő kiemelten kezeli - hívja fel a vásárlók figyelmét az erdőgazdaság. (tovább…)