Meghirdette nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója csütörtökön az MTI-vel. (tovább…)

Távkölcsönzési lehetőséggel nyit újra a piliscsabai könyvtár

A veszélyhelyzeti szabályok fokozatos lazításával keddtől újra lehet kölcsönözni a piliscsabai könyvtárból, az eddig megszokott rendszer szerint - áll a település honlapján. (tovább…)

TrachtTag: öltsd magadra a magyarországi német népviselet egy darabját!

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár hetedik alkalommal hirdeti meg a magyarországi német népviselet napját - írja a zentrum.hu. (tovább…)

Művészeket tüntettek ki Pátyon

Március 15. alkalmával adják át a kultúra műveléséért és ápolásáért járó legmagasabb állami elismerést, a Kossuth-díjat. "Ennek mintájára döntött úgy egyöntetűen a Képviselő-testület, hogy településünkön létrehozzuk Páty Község Önkormányzata Pátyért...

Térségi kiválóságok is elismerésben részesültek március 15-én

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. Az elismerésben részesülők között helyi kötődésűeknek is gratulálhatunk: Dani Eszternek, a Solymári Református Egyházközség lelkészének, Nagy...

A világon egyedülálló megoldással újítják fel az Esztergomi bazilikát

2023-ra teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház. A felújítási munkálatok fél évvel ezelőtt kezdődtek a Belvárosi Építő Kft. kivitelezésében, az állványozási feladatokban együttműködve a Térállvány...

Lovas huszárokkal és nemzeti színű karpereccel emlékezik meg Pilisszentiván

"Készíts karperecet, lesd meg a huszárokat, és hallgasd meg az ünnepi beszédet online! Idén így emlékezünk majd az 1848-49-es forradalom hőseire" - hívja fel a lakosság figyelmét Pilisszentiván önkormányzata. (tovább…)

60 millió forint támogatás a nagykovácsi templom felújítására

Az egyházközség és az önkormányzat hosszas előkészítő munkájának és tárgyalásainak köszönhetően Soltész Miklós úr, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkára támogatási előleg formájában 60.000.000 forint vissza nem térítendő...

Végső búcsú Kiss Csabától, a solymári plébánostól

Március 4-én, csütörtökön 10 órakor mutatnak be szentmisét a február 16-án elhunyt Kiss Csaba lelki üdvösségéért a solymári római katolikus plébániatemplomban. (tovább…)

Elhunyt Kiss Csaba plébános

Elhunyt Solymár plébánosa. A 40 éves Kiss Csaba több Budapest környéki településen is szolgált, az atya súlyos betegséggel küzdött. (tovább…)