Lecsófőző nap Pátyon, ahol a legfinomabb lekvárt is díjazzák

Az előttünk álló hétvégén közösségformáló élményben lehet részük azoknak, akik Pátyra látogatnak, ugyanis a Hagyományok Házában lecsófőző napot tart a Szövetség a Magyarokért Páty Hagyományőrző Egyesület. (tovább…)

Megújult Pilisszentlélek katolikus temploma

Ünnepi misén adták át szombaton a háromszáz fős szlovák nemzetiségű Pilisszentlélek teljesen felújított katolikus templomát, amely 1857-ben épült. (tovább…)

Idén elmaradnak a Szántói Örökség Napok

Nem is olyan régen beharangozó cikkünkben osztottuk meg Olvasóinkkal a Szántói Örökség Napok idei programkínálatát. A járványügyi helyzetre való tekintettel azonban a rendezvényt lefújták, így idén nélkülöznünk kell a hagyományos ízek...

Nemzetiségi hagyományok a szentendrei Skanzenben

Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a Szentendrei Skanzen szombaton, az érdeklődők zenés, táncos programok, viseletbemutatók és kézműveskedés által ismerhetik meg a magyarországi népcsoportokat. (tovább…)

ELMARAD – Szeptemberben ismét Szántói Örökség Napok

A hagyományokhoz híven idén szeptemberben megrendezik Pilisszántón, a térség egyik legszebb településén az Örökség napokat. (tovább…)

Pilisi Receptek Tárháza – Küldjön nekünk receptet, mi közzétesszük! (Frissül)

Hírportálunk működésének első fél évében hétről hétre megjelentettünk különböző recepteket, de cikksorozatunkból szinte teljesen hiányzott a térségi vonatkozás. Most ezt igyekszünk pótolni, ugyanis létrehoztuk a Pilisi Receptek Tárházát, mely a...

Két apafi és a blues – Interjú a Messessippi zenekarral

Volt egyszer két jóbarát, akik úgy döntöttek, megelégszenek önmaguk kreativitásával, és párban, egy nagyzenekar hangzásával duót alapítanak. Egyaránt merítenek a magyar népzenéből, a bluesból, illetve más amerikai, könnyűzenei műfajokból. Korábban...

Budakalászi tanító nyerte a szupertanár versenyt

Véget ért a Dívány.hu és a LIDL Magyarország szervezésében immár negyedik alkalommal meghirdetett, 2020-as Szupertanár verseny, a döntő közönségszavazásán a győztes Lenhardtné Kwaysser Fatime, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanítója...

Borral barangoló kézműves vásár Pátyon

Augusztus elsején a pátyi pincehegyen különleges kézműves portékák közül válogathatunk, miközben a nyitott pincékben finomabbnál finomabb borokat kóstolhatunk. (tovább…)

Figyelem, műsorváltozás a vörösvári autósmoziban!

Már javában tart a jegyértékesítés a július 11-i programra, amikor is a helyiek autójukból mozizhatnak a Harcsa utca – Bányató utca találkozásánál lévő nagy parkolóban. (tovább…)