Fogarasy Attila: Önlimerikek

Hosszú szünet után újra jelentkezik honlapunk térségi versblogja, a Helyi Rímek. Írásom célja Fogarasy Attila (művésznevén: Künikosz) szépirodalmi munkásságának bemutatása.

Kultúra A pilisvörösvári mozi februári kínálata (+Előzetesek)

A pilisvörösvári mozi februári kínálata (+Előzetesek)

Ebben a hónapban nem vetítenek majd sok filmet az MH Stúdióban, de ettől függetlenül érdemes lesz ellátogatni a tavaly októberben indított rendszeres vetítések valamelyikére. Aki még nem látta a Johnny English 2-t, két hét múlva bepótolhatja, de a Shrek epizódokból jól ismert Csizmás Kandúr is visszatér február 9-én, vasárnap.

Kultúra Januári vetítések a Művészetek Házában (+Előzetesek)

Januári vetítések a Művészetek Házában (+Előzetesek)

Nem csak az a jó, ami új - ezt a pilisvörösvári mozi januári kínálata is bizonyítja. Egész estés filmvetítések a Varkapu.info ajánlásával. A 17-i alkalom ELMARAD!

Kultúra Híres színészek lépnek fel Pilisvörösváron

Híres színészek lépnek fel Pilisvörösváron

A pilisvörösvári Művészetek Háza szeretettel várja nézőit a Körúti Színház vasárnapi (november 17.) előadására, melyen Koltai Róbert és Galla Miklós lép majd fel. Az évad során még 2 darabot mutatnak be ugyanitt. Jegyek vásárolhatók minden hétköznap 14 és 20 óra között a portán. Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 06-26-333-094

Kultúra Egy kis tanyasi humor a Mű-hely Galériában

Egy kis tanyasi humor a Mű-hely Galériában

Ezúttal sem fognak csalódni azok, akik április 5-én, pénteken is a pilisvörösvári Mű-hely Galériát választják. Előbb Bihari Puhl Andrea festőművész nyitja meg kiállítását, majd a Vörösvári Színkör mutatja be Móricz Zsigmond: Dinnyék című fergeteges humorral átszőtt egyfelvonásos darabját.

Kultúra Pár napig a humoré lesz a főszerep Pilisvörösvár művelődési házában

Pár napig a humoré lesz a főszerep Pilisvörösvár művelődési házában

Garantáltan csupa móka és kacagás vár mindazokra, akik a jövő hét folyamán a pilisvörösvári Művészetek Házába (Fő u. 127.) látogatnak, hogy megtekintsék valamelyik színházi előadást. Hétfőn és kedden Robin, a hód (Jóföldy Attila humorista) nevetteti majd meg a kicsiket, csütörtökön pedig a Körúti Színház gondoskodik a jó hangulatról a Mezítláb a parkban című színdarab keretében. Jó szórakozást!

Közélet Szerdán Berecz András est Piliscséven (+ Kedvcsináló interjú)

Szerdán Berecz András est Piliscséven (+ Kedvcsináló interjú)

A magyar népmese napján, szeptember 21-én 17 órától a piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtár olvasótermében Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó tart előadói estet. Idén januárban Pilisvörösváron járt az előadó, akkor interjút is készítettünk vele.

Közélet Locsolóversek hétfőre

Locsolóversek hétfőre

Elő a kanna, veder, szóda, kölni, elindulhatsz most locsolni. A Várkapu is segít benne, verseinket énekelve piros tojást kapsz ma délben, szép időben a környéken. Gondoltunk a józanokra, gondoltunk a nagy ivókra. A lányok ma illatoznak, a fiúk meg locsolkodnak.

Közélet Kiss Ádám a solymári Neo Cafféban (+ Kedvcsináló)

Kiss Ádám a solymári Neo Cafféban (+ Kedvcsináló)

Ki ne ismerné korunk egyik legjobb humoristáját, Kiss Ádámot? Persze, az nem ismeri, aki szerint ő Nagy Dávid a Friderikuszból... A solymári NEO Caffé-ban március 19-én 19 órától dunaszínház lesz - éppen vele. A belépő 3500 Ft, mely tartalmaz egy "welcome drink"-et - közölték a porgram szervezői.

Közélet "Ott azt hitték, hogy dinnye. Így lett Tinnye."

"Ott azt hitték, hogy dinnye. Így lett Tinnye."

Tök honlapján jelent meg az alábbi kis "eredetmese" Tökről, Tinnyéről, Perbálról és Pátyról. A települések nevének játékos születéséről az 1910-ben elhunyt biatorbágyi Karikó János népköltő írt. Róla nevezték el a biatorbágyi könyvtárat, s 2010-ben szobrot is emeltek tiszteletére a településen.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel