Közélet Csodálatos volt a pilisvörösvári virágszőnyeg Úrnapján (+KÉPEK)

Csodálatos volt a pilisvörösvári virágszőnyeg Úrnapján (+KÉPEK)

Idén is csodálatos virágszőnyeg készült Úrnapján a pilisvörösvári Templom téren, ahol a hagyományokhoz híven körmenetet is tartottak. A Varkapu.info részére Völgyi Hajnalka küldött csodálatos képeket a virágokból készített alkotásokról.

Közélet Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn

Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn
Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn, az Iskola utca 2. szám alatt, amelynek részleteiről az első szülői tájékoztatót január 16-án, 19:15-kor tartják az ürömi plébánia hittantermében. Gyetván Gábor plébános a rendezvényen a szülők felmerülő kérdésekre is válaszol.

Kultúra Erdődi Ferenc pomázi plébános lett

Erdődi Ferenc pomázi plébános lett
Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek több személyi és szervezeti változásról is döntött az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. Ezek közül az egyik, hogy Erdődi Ferenc plébániai kormányzót, a Pomázi Szent István Király Plébánia és a Csobánkai Szent Anna Plébánia kormányzóját – egyéb feladatainak érintetlenül hagyásával – kinevezte a Pomázi Szent István Király Plébánia plébánosává.

Kultúra Éjféli mise Pilisvörösváron

Éjféli mise Pilisvörösváron

2013. december 24., késő este, Pilisvörösvár, Templom tér, Nagytemplom. Csendes hívek, különleges díszek, kórus, orgonaszó. Így is lehet ünnepelni.

Kultúra Térségi programok augusztus 20-án (Frissítjük!)

Térségi programok augusztus 20-án (Frissítjük!)

A Varkapu.info idén augusztus 20-án is megpróbál segíteni, hogy olvasói könnyen eligazodhassanak a környékbeli programok között. Kenyérszentelés, tűzijáték, koncertek a térségben.

Közélet Kezdődik a nagyböjt

Kezdődik a nagyböjt

Hamvazószerda ünnepével idén most szerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt, amit nagyböjtnek neveznek. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke ezen a napon az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét - közölte az MKPK sajtószolgálata kedden az MTI-vel.

Kultúra Megérkezett a Betlehemi Láng Pilisszántóra (Hirdetmény)

Megérkezett a Betlehemi Láng Pilisszántóra (Hirdetmény)

2012. december 16-án délután, a Nevesincs Színház Betlehemi játéka után a pilisszántói Faluházból mindenki hazaviheti otthonába a Betlehemi Lángot. Kérem, hogy a Láng elvitelére és biztonságos szállítására alkalmas eszközről (pl.viharlápa, zárt mécses) a balesetek elkerülése érdekében gondoskodni szíveskedjenek.

Kultúra Bérmálás és ünnepi szentmise volt az épülő pátyi templomban

Bérmálás és ünnepi szentmise volt az épülő pátyi templomban

November 4-én ünnepi szentmisét és bármálást tartottak az épülő pátyi templomban, amelyet a hívek kérése alapján  Boldog II. János Pál pápa nevére szeretnének szentelni. A főcelebráns Spányi Antal megyéspüspök volt.

Kultúra Piliscséven mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros szombat este

Piliscséven mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros szombat este

Erdő Péter bíboros az előző évhez hasonlóan a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik az év elsőszombatjain a főegyházmegye különböző templomaiban. Szeptember elsején a piliscsévi Kisboldogasszony-templomban 18.30-kor kezdődik az imaalkalom.

Kultúra Az egyházmegye a piliscsabai Ward Mária iskola új fenntartója

Az egyházmegye a piliscsabai Ward Mária iskola új fenntartója

A Piliscsaba-Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évzáró ünnepségén a Congregatio Jesu Szerzetesrend magyar tartományának vezetése átadta az addig tulajdonában és fenntartásában működő intézményt a székesfehérvári egyházmegyének.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel