Babicsek Bernát művész a solymári lakástűz áldozata

21:35 | 2022 01. 01.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Ahogy arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, január elsején, Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt, melynek pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem még vizsgálja.

A Blikk.hu cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy meg nem erősített információk szerint Babicsek Bernát színész a mai halálos solymári lakástűz áldozata.

A harmónikaművésztől az Irigy Hónaljmirigy tagjai az alábbi módon búcsúztak el:

“Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!”

A színész és harmonikaművész leginkább a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismert.

Korábban írtuk: 

Január elsején, 15:45-kor érkezett a jelzés, miszerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt – tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban.

Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen. A füstmérgezéses esetek elkerülése érdekében ajánlott otthonra egy füstérzékelőt beszerezni.

Címkék: , , ,