Életmentő polgárőröket tüntettek ki, köztük piliscsabait is

08:46 | 2020 12. 21.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Példamutatás, önzetlenség, tenni akarás – ezek jellemzik azokat a polgárőröket, akik az elmúlt hónapok során több ember életét is megmentették.

Munkájuk elismeréseként a Készenléti Rendőrség központjának Lovagtermében, zártkörű ünnepség keretében Életmentő Érdemrend kitüntetést adományozott dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tíz polgárőrnek.

Simon Gyula a Pest megyei Piliscsabán egy vasúti töltéről lezuhant asszony életét mentette meg, aki közel hat órát feküdt magatehetetlenül a mélyben amíg egy fiatal nő egy száguldó vonatból videóra nem vette a fekvő asszonyt.

A piliscsabai eset kapcsán, a felvételt készítő és azt a közösségi oldalon közzétevő siket nőt, Kucsorka Bettinát elnöki elismerésben és jutalomban részesítette dr. Túrós András.

Kirner Balász, Gölles Máté, Mesterházi Márk, dr. Takács Gábor a Pest megyei Tárnokon egy asszonyt mentett ki egy vizesárokból, aki önerőből nem tudott kijutni onnan, órákat töltött a vízzel teli mederben. Kecse László, Horváth Csaba, Habara István, Kovács Andor Károly, és Tadanai János egy férfi újraélesztésében vett részt a Jászn-Nagykun-Szolnok megyei Cibakházán. 

Mindannyian az OPSZ Életmentő Érdemérem kitüntetését vehették át.

(OPSZ)

Címkék: , , , , , , , , ,