Eljárás indult a két fiatal ellen, akik késsel fenyegettek Piliscsabán

12:58 | 2019 10. 24.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Ahogy arról korábban írtunk, vasárnap reggel a piliscsabai vasútállomás közelében két budapesti illető a náluk levő késsel megfenyegettek, pénzt és bankkártyát vettek el egy helyi hölgytől. A nyomozás miatt ekkor még bővebb információval nem szolgálhattunk az ügyről Olvasóknak, most azonban közöljük a rendőrség hivatalos közleményét az esetről:

“A nyomozás adatai szerint egy 17 éves fiú és 16 éves társa 2019. október 20-án 7 óra 35 perckor Pilicsabán, a Csévi utcában egy gyalogosan közlekedő nőt leszólított. Ezt követően a 16 éves fiatalkorú egy késsel fenyegetőzött, miközben társa azt követelte a nőtől, hogy adja át értékeit. A nő a fenyegetés hatására a nála lévő bankkártyát és készpénzt önként átadta a támadóknak. A két fiatal ezt követően elmenekült a helyszínről.

A sértett az esetről értesítette a Pilisvörösvári Rendőrőrs szabadnapos rendőrét, aki a kapott személyleírás alapján azonosította a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, közben telefonon értesítette szintén szabadnapos kollégáját. A szabadnapos rendőrök a két fiatalt Piliscsaba, Árpád Vezér utcában elfogták és egy helyi polgárőr segítségével a helyszínen visszatartották. A két fiatalt a kiérkező járőrök a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a fiatalkorúakat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. Ellenük az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság folytatja.”

Címkék: , , ,