Eltévedt kirándulókat, egy nőt és két gyereket kutattak fel a hétvégén

08:37 | 2020 10. 26.

Kategóriák: Kék hírek

“A kora esti órákban érkezett a riasztás, mely szerint egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben – tájékoztat a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A szolgálat a rendőrség koordinációja mellett, együttműködve a területet jól ismerő erdésszel és a Nagykovácsi Széchenyi Ödön Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr Mentési és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Pilisszentiváni Polgárörséggel kezdte meg a keresést.

“Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így hozzánk is elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet” – áll a közleményben. 

Az egyik kereső csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a kereső szolgálat pedig Piliscsabától terepjáróval és quaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni, ahol csatlakozott az RSC Rescue Hungary Alapítvány is.

“Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat az egyik egységünk megtalálta. Személyi sérülés nem történt és még a gyerekek is mosolyogtak a kalandon” – tájékoztat a mentő szolgálat. 

Fotók:  Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Címkék: , , , , , ,