Gyalogosokat ütött el Solymáron, majd tovább hajtott – Keresi a rendőrség!

17:59 | 2023 12. 06.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Az ismeretlen sofőr WI-BE 989 német rendszámú BMW X6 típusú autójával közlekedett 2023. december 5-én 17 óra 46 perckor Solymár Rózsika úton – írja a police.hu. Az autós egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért, ahol két, az úttesten szabályosan átkelni szándékozó nőnek nem adta meg az elsőbbséget és elütötte őket, mindketten megsérültek.


FRISS – A rendőrök elfogták a 34 éves férfit, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el két nőt Solymáron, majd megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről.

 Többtucatnyi kamerafelvételt elemeztek, házról házra jártak, hogy ha csak kevéshez is, de olyan, számukra értékelhető infókhoz jussanak, amik elvezetik őket a helyes irányba. Kora estére összeállt a kép, és egy fővárosi címre indultak.

A Budapest II. kerületében lévő ház garázsában megtalálták a baleset miatt rongálódott autót, percekkel később annak gazdáját is.

A 34 éves, orosz–magyar kettős állampolgárt előállították, és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Azt mondta, megijedt, amikor gázolt, ezért hajtott tovább, tanácstalan volt, és azóta gondolkozott, mit kellene tennie. Erre már nem lesz szükség, megteszik helyette a rendőrök. Őrizetbe vették, sorsáról a napokban a bíróság dönt.


Korábban írtuk:

A balesetet okozó jármű sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott Budapest irányába. Kocsija bal oldala rongálódott, oldalsó tükre letört.

A rendőrök az autós mielőbbi azonosítása és elfogása miatt kérik az állampolgárok segítségét. Ha tudja ki lehetett a sofőr, személyazonosságával vagy a balesettel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést az 06/80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Címkék: , ,