Halálos tűzeset történt Zsámbékon

10:55 | 2023 01. 16.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes melléképület vasárnap éjjel Zsámbék külterületén –  tájékoztat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mire a tűzoltók kiérkeztek, az épület összedőlt, a romok alatt egy embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni. 

A közlemény szerint az ingatlanban egy kályha és egy gázpalack is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet a fűtőberendezés okozhatta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat során tisztázzák.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza. Azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző, az érzékelő ugyanis a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Címkék: , , ,