Harminc embernek kellett elhagynia a lángoló pomázi üzemet

11:14 | 2018 07. 04.

Kategóriák: Kék hírek

Ahogy arról kedd délelőtt beszámoltunk olvasóinknak, tűz ütött ki Pomázon, a Céhmester utcában egy fémipari üzem ezerkettőszáz négyzetméteres, két szintes csarnoképületének földszintjén. Ezúttal további részleteket és fotókat osztunk meg az esetről.

“Az épület alsó részében fémipari üzem működött, a százötven négyzetméteren égő tűz innen terjedt tovább a csarnok felsőrészében kialakított iroda helyiségeire. A tűz keletkezésekor az épületben harminc ember tartózkodott, ők időben, sérülések nélkül elhagyták az égő üzemet”  – tájékoztatta a Varkapu.info hírportált Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője.

A pomázi önkormányzati, a szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd szellőztették át a füsttel telítődött csarnokot, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

“A tűzoltás során az egységek a műhelyből két felhevült ipari palackot kihoztak, a hűtésükről vízsugár segítségével gondoskodtak. Az egyik palackban a kémiai folyamat már elindult, ezért ezt mesterlövészek segítségével hatástalanítani kellett” – tette hozzá Csámpai. 

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit. 

Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen tűzeset a településen: június végén ugyanis egy lángoló könnyűszerkezetes melléképülethez is riasztani kellett a tűzoltókat.  

(Varkapu.info, Fotó: PMKI és PMKI Szentendre HTP)

Címkék: ,