Holttestet találtak a pilisszentiváni erdőben

14:07 | 2020 05. 09.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Május 8-án, pénteken, 22 óra után kapták a jelzést a helyi önkéntes tűzoltók, miszerint egy holttest lehozatalában kérnek segítséget a mentők és a rendőrök Pilisszentivánon, a Zsíros-hegyen.

A fővárosi hírközpont a Pilisszentiván ÖTE 1-est, valamint a III. kerület 2-es fecskendőjét riasztotta a helyszínre – tájékoztat a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület. A találkozási pont a Zsíros-hegyi dűlő utolsó, gépjárművel megközelíthető részén volt.

A rendőrök és mentősök a rendelkezésre álló információk alapján elkezdtek felmenni az erdőbe, ám hosszas keresgélés után nem találták a testet.

“Visszajelzésünk alapján, miszerint a holttest az erdőben, gyalogosan is nehezen megközelíthető helyen van, és hogy egyelőre nem sikerült fellelni a holttestet, a Pest Megyei Kutató-Mentők, valamint a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kereső kutyás szolgálata is a helyszínre lett riasztva” – áll a szentiváni tűzoltók közleményében.

A bejelentő telefonadatait feldolgozva sikerült egy GPS koordinátát szerezni, mely alapján megkezdődhetett a keresés. Rendőrök, polgárőrök, speciális mentők és tűzoltók indultak a meredek, sarjas erdőben a holttest felkutatására.

“Körülbelül 40 perces, a GPS koordináták alapján történő nehéz terepen való megközelítést követően a kereső kutya jelezni kezdett és megtaláltuk a felakasztott férfit” – olvasható a pilisszentiváni tűzoltók Facebook-oldalán.

A megfelelő óvintézkedések mellett a férfit mentőhordágyra helyezték, majd váltva hozták le a nehéz erdei terepen a gyülekezési pontig.

Fotók: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

 

Címkék: , ,