Így kutatták a Slötyibe fulladt embert – A szentiváni tűzoltók szemével (+18)

08:44 | 2018 06. 13.

Kategóriák: Kék hírek

Június 7-én, csütörtökön kezdték el keresni azt a személyt, aki úszás után nem ért partot a pilisszentiváni Slötyi tónál. Korábbi cikkünkben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét kérdeztük az esetről, ezúttal pedig a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület beszámolóját osztjuk meg.

“Vasárnap reggel 6 óra 30 perckor kaptuk a riasztást EDR rádión és sms-en keresztül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól, miszerint a napokkal ezelőtt a Slötyi tóban eltűnt személyt feltehetően megtalálták” – tájékoztat a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület.

A helyszínre először a körzeti megbízott, Papik András rendőr főtörzsőrmester érkezett, aki az egyesülettől és a központtól is tűzoltói segítséget kért a holttest partra hozatalához, kiemeléséhez.

A helyszínre az egyesület hat tűzoltója vonult, míg a fővárosból a III. kerület 1-es fecskendője érkezett a helyszínre. A Horgász Egyesület csónakjának előkészítését megkezdték, hogy a tűzoltó egységek azzal hozzák majd partra a holttestet.

“A rendőrségi helyszínelő kiérkezését minden beavatkozással megvártuk, majd nekiláttunk a munkának. A kiemelés helyét kordonszalaggal körbezártuk. Két hivatásos tűzoltó csónakkal közelítette meg a holttestet, a parthoz hozták, ahol többen emeltük ki a vízből. A csónak már nem kellett, így megköszönve a felajánlást, visszaadtuk azt a horgászoknak” – olvasható az egyesület beszámolója.

A tűzoltói feladatok elfogytak a helyszínen, így a rajok visszaszerelést végeztek, majd bevonultak állomáshelyükre. A rendőrségi intézkedés, azonosítás és helyszínelés még tartott a tóparton, így az egy ideig még zárva maradt a szabadidejükben sportolni, kirándulni, sétálni vágyók előtt. Sok óra keresés és több nap eltelte után így sajnálatos végkimenetelű pont került az eltűnés végére, mely körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Címkék: , ,