Két üzletet és egy lottózót akart kirabolni Pomázon

10:00 | 2020 07. 20.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

A kutyás körzeti megbízott leteperte, a rablási nyomozók őrizetbe vették azt a 45 éves férfit, aki tíz percen belül három pomázi helyszínen próbált pénzt szerezni.

Az első bejelentéskor a telefonáló elmondta, a pomázi üzletben egy kapucnis, baseball sapkás férfi a bevételt követelte, ő nem adott, ezért a férfi távozott. Miközben rendőri egységek indultak a címre, menet közben futott be a második, majd a harmadik bejelentés az előzőhöz közeli helyszínen történt fegyveres rablási kísérletekről.

“Amikor Poór István rendőr törzszászlós az utolsó, Vasút utcai tetthelynél megállt és Dakota nevű szolgálati kutyájával kipattant a kocsiból, a közelben lévő tanúk kiabálása és mutogatása alapján meglátta a fekete kabátos, kapucnis férfit. Két perc elegendő volt, hogy utolérje és földre vigye” – tájékoztat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az aszfalton bilincselt kapucnis támadóhoz hámsérülése miatt mentőt hívtak, majd előállították, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves B. Lajos nem sokkal 9 óra után lépett be egy József Attila utcai üzletbe, ám az alkalmazottól hiába kérte a bevételt, pénz nélkül távozott. Néhány perccel később betért egy lottózóba, fegyverének csövét az alkalmazottra irányította és pénzt követelt. Az eladó segítségért kiabált, mire a támadó megfutamodott. Sérülés nem történt.

Harmadjára egy ruhaüzletbe lépett, ráfogta fegyverét a tulajdonosra és pénzt követelt. Az eladó egy hirtelen mozdulattal megmarkolta a pisztolyt tartó kezet és megpróbálta elvenni támadója fegyverét. Dulakodni kezdtek, ami az utcán folytatódott, miközben a fegyver elsült. A támadó elmenekült, sérülés nem történt. 

B. Lajost azóta kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.

A támadásoknál használt fegyver az elsődleges vélemény alapján gázriasztó pisztoly.

B. Lajos ellen – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

(police.hu)

Címkék: , ,