Közösségi oldalon akarta eladni a Nagykovácsiból lopott szerszámokat

11:10 | 2020 04. 06.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

A Budaörsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást a 45 éves nagykovácsi férfivel szembe.

Egy nagykovácsi tárolókonténerből március 27-én és 28-án ellopott szerszámgépek tulajdonosa ismerte fel néhány nappal később az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon eladásra hirdetett gépben sajátját. Értesítette a rendőröket, akik később a hirdető lakásán több tucat gyanús eredetű, feltehetően bűncselekményből származó szerszámot foglaltak le.

A 45 éves, nagykovácsi T. Attila beismerte a terhére rótt bűncselekményt, vallomásában a tőle lefoglalt többi eszköz eredetére is magyarázatot adott. Elmondása szerint hosszabb ideje foglalatoskodott lopással, az ebből származó tárgyakat vették lajstromba a kutatáskor a budakeszi nyomozók.

A konténerhez kétszer is visszatért, először egy véső-fúrógépet, második alkalommal több gépet – lézeres távolságmérőt, erővágót, elektromos szakadásvizsgáló műszert, fúrógépet – vitt el. Elrejtette egy közeli fánál, majd később kocsival visszament érte. Két szerszámot sikerült eladnia, egy sarokcsiszolót 25 ezerért, egy bontókalapácsot pedig 40 ezerért.

T. Attila ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

(police.hu)

Címkék: , , ,