A közút nem versenypálya – Ne legyen driftelés Dobogókőn!

09:18 | 2017 12. 07.

Kategóriák: Kék hírek

“Amellett, hogy szabálytalan, veszélyes is, ahogy egyes autósok a fagyos, csúszós útszakaszokon közlekednek” – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A Szentendrei Rendőrkapitányság tapasztalatai szerint, a téli időjárási körülmények és a fagyos, csúszós útviszonyok megjelenésével egyidejűleg a Dobogókő térségében található, kanyargós útszakaszokon, főként az éjjeli órákban megszaporodik azon járművezetők száma, akik vezetési tudásuk és járművük képességeinek határait a közutakon feszegetik.

A szentendrei rendőrök felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy a közúti „driftelés”, amellett, hogy a legtöbb esetben szabálysértést valósít meg, nem utolsósorban veszélyes is. Úgy az érintett jármű vezetőjére, és – ha van – utasára, mint a közlekedés többi résztvevőjére nézve egyaránt. Egy út menti fának csapódó jármű esetében szinte biztosan nem kerülhetik el a sérülést az autóban ülők.

A rendőrség fokozott ellenőrzéseket, közlekedési akciókat szervez a balesetveszélyes cselekmények visszaszorítása érdekében és a szükséges erőkkel, eszközökkel fellép a szabályszegő autósokkal szemben.

(police.hu, fotó: illusztráció!)

Címkék: , , ,