Kutya támadt egy sétáló nőre Budakalászon

16:20 | 2018 04. 11.

Kategóriák: Kék hírek

Erős lélekjelenlétre volt szüksége annak a nőnek, akit egy kuvasz támadott meg kedden. A hölgy saját kutyájával indult sétálni Budakalászon, a Klisovác utcában. Az idősek otthona környékéhez érve azonban egy elhagyatott telken két kutyára lett figyelmes, ahonnan az egyik kiszökött és a nő lábára kapott.

A közeli építkezésen dolgozók szemtanúi voltak az esetnek, akik értesítették az önkormányzati rendészeket.

“A kutya körülbelül húsz másodpercen át szorította fogával a sérült vádliját. Az erősen vérző nő sebét végül több öltéssel varrták össze a sebészeten” – olvasható a település hivatalos honlapján.

A rendészek kiérkezésekor kiderült, hogy a területen felügyelet nélkül tartózkodó kutyák nem rendelkeztek sem oltással, sem azonosító chippel. Tulajdonosuk egy idős bácsi, aki kórházi ellátás alatt áll, az ő rokona jár ki a telekre etetni az állatokat. Az esetet követően a kutyákat ellátó hozzátartozó a kerítésen lévő lyukat befoltozta.

“A polgármesteri hivatal és a hatósági állatorvos felülvizsgálja a tartás körülményeit, és kötelezi az állattartót vagy gondozót a jogszabályilag előírt tartási körülmények betartására. Tehát arra, hogy az állatok szökését és kóborlását megakadályozzák, valamint a kutyákat a szükséges oltásokkal és chippel lássák el” – olvasható a közleményben.

(budakalasz.hu nyomán)

Címkék: , , ,