Lopott Suzukival menekült Budakalászon a pomázi férfi

13:45 | 2017 10. 29.

Kategóriák: Kék hírek

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. József pomázi lakos ellen.

A 33 éves férfi t azzal gyanúsítják, hogy október 28-ára virradó éjszaka ellopott egy budakalászi ingatlan előtt parkoló Suzuki Swift típusú gépkocsit. A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai az adatgyűjtést követően szombat délután megjelentek egy budakalászi háznál, ahol felfigyeltek a korábban ellopott Suzukira. A jármű vezetőülésében helyet foglaló J. Józseffel szemben a rendőrök ekkor intézkedést kezdeményeztek, amelynek során a férfi az egyik rendőrt megütötte, a gépkocsival pedig megkísérelte elhagyni a helyszínt. A rendőrök elugrottak a jármű elől, ami ezután két leállított szolgálati gépkocsinak ütközve állt meg.

J. Józsefet és a Suzuki utasát – aki előzőleg a rendőröket észlelve kiszállt a gépkocsiból – a helyszínen elfogták, ezt követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították.

Elfogatóparancs volt érvényben

A rendőrök megállapították, hogy a 33 éves férfi ellen a szentendrei rendőrök egy 2017. október 10-én, Pomázon történt eset után, segítségnyújtás elmulasztása miatt adtak ki elfogatóparancsot. A lopott gépkocsiban utasként tartózkodó 27 éves budakalászi férfi szerepét az ügyben a nyomozók még vizsgálják.

J. Józsefet kihallgatását követően őrizetbe vették, az eset további körülményeit hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

(police.hu nyomán)

Címkék: , , , , , ,