Megtalálták a pilisszentiváni Slötyiben elmerült személyt

10:58 | 2018 06. 11.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Ahogy azt korábbi cikkünkben is megosztottuk, június 7-én, csütörtökön a pilisszentiváni Slötyi tónál egy eltűnt személyt kerestek a hivatalos szervek. A Varkapu.info megkeresésére Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adott információt.

“Június 7-én bejelentés érkezett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására, miszerint Pilisszentivánon, a Slötyi tóban feltételezhetően egy ember a vízben elmerült. A helyi önkéntes és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálata azonnal megkezdte a vízben eltűnt ember keresését. A kutatáshoz csatlakoztak a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat szakemberei is, akik szonár segítségével vizsgálták át a tavat” – tudta meg a Varkapu.info Csámpai Attilától. 

A szóvivő tájékoztatása szerint a keresést a sötétedés beálltával aznap eredménytelenül felfüggesztették.

A kutatás azonban nem fejeződött be, olvasóink is jelezték a hivatalos szervek jelenlétét a tó körül. Vasárnap a rendőrség kért a katasztrófavédelemtől segítséget, ugyanis ekkor megtalálták az elmerült személyt.

“Sajnos az életét már megmenteni nem lehetett, a helyszínen elhunyt. A helyi önkéntes és a fővárosi hivatásos tűzoltók motorcsónak segítségével emelték ki, majd hozták a partra a holttestet”

– közölte portálunkkal a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szerkesztőségünkhöz több meg nem erősített információ is érkezett, amely szerint az áldozat a pilisszentiváni parkolót építő munkások egyike volt, aki esti fürdőzéséből nem tért haza.

(Varkapu.info)