Összefogás az új rendőrségi épület létrehozásáért Pilisvörösváron

17:31 | 2018 01. 08.

Kategóriák: Kék hírek

2017. szeptember 14-én dr. Pál Adrián alezredes, megbízott budaörsi rendőrkapitány bemutatkozó látogatást tett a többségében a Pilisvörösvári Rendőrőshöz tartozó települések polgármestereit tömörítő Pilisi KÖTET Egyesület ülésén. A beszélgetés során szóba került az igen leromlott állapotban lévő pilisvörösvári rendőrségi épület felújításának szükségessége ill. egy új rendőrségi épület felépítésének lehetősége. (Az egyébként is korszerűtlen, rossz beosztású épület nincs szigetelve, elektromos rendszere elavult, az ablakok nem záródnak. Az épület több mint 21 éve nem volt felújítva.)

Az első megbeszélést további egyeztetések követték, amelyeken az illetékes rendőri vezetők és az éritett polgármesterek arra jutottak, hogy a jelenlegi pilisvörösvári rendőrségi épület felújítása helyett célszerűbb és gazdaságosabb egy új rendőrségi épület felépítése, egy Belügyminisztériumi finanszírozással megvalósítandó új zöldmezős beruházás keretében.

Az elmúlt hetekben a polgármesterek előterjesztésére a Pilisvörösvári Rendőrőrshöz tartozó önkormányzatok képviselő-testületei sorban határozatot hoztak arról, hogy amennyiben a Belügyminisztérium támogatja a kérelmet, közösen összesen 30 millió forint önkormányzati támogatási összeget biztosítanak a beruházáshoz, amely összeget egymás között lakosságarányosan osztanák el. (Az új rendőrőrs felépítése nagyjából 200 millió forintba kerülne.)

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ügyben két határozatot hozott 2017 decemberében. Az elsőben rögzítették, hogy az önkormányzat támogatni kívánja az új pilisvörösvári rendőrségi épület megépítését a Pilisvörösvárra eső támogatási összeggel, tehát 7.845.737 forinttal. A másodikban a Képviselő-testület felajánlotta, hogy az új pilisvörösvári rendőrségi épület egy telekcsereügylet keretében a Fő utca és a Csendbiztos utca találkozásánál fekvő, Pilisvörösvár 7550/3 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanból telekalakítási eljárás alapján kialakítandó 2000 m2-es telken épüljön meg.

(vorosvarihirek.hu)

 

Címkék: , , ,