Összeütközött két autó Pomázon – A rendőrség keresi az egyik résztvevőt!

12:04 | 2017 10. 11.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Két személygépkocsi ütközött össze kedd reggel Pomázon, a Dózsa György és a Szamóca utcák kereszteződésében – tájékoztatta portálunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy ember könnyebben sérült, keresik a helyszínről eltávozott férfit

Az ütközés következtében az egyik autó egy villanyoszlopnak is neki csapódott. A pomázi önkormányzati tűzoltók áramtalanították, átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A megsérült oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott.

A Rendőrség tájékoztatása szerint egy Dacia és egy Ford típusú gépkocsi ütközött össze. A Dacia 59 éves sofőrje megsérült, a Ford vezetője és utasa a balesetet követően gyalogosan elhagyták a helyszínt. Tették ezt anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, hogy a helyszínen van-e segítségnyújtásra szoruló személy.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek során azonosították a helyszínt elhagyó két férfit. L.Z. 30 éves pomázi lakost a balesetet követően rövid időn belül előállították a Szentendrei Rendőrkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai szerint a Fordot Jakab József pomázi lakos vezette. A 33 éves férfi felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képen látható férfit és jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen vagy telefonon – munkaidőben – a Szentendrei Rendőrkapitányságon (Szentendre, Dózsa György út 6/a. szám) a 06-26/502-400-as telefonszámon, vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon. Továbbá névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06/80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

(Varkapu.info, police.hu, Fotó: Pomáz ÖTP)

Címkék: , , , ,