Pilisvörösvári műhelyben szedték volna szét a lopott BMW-t

10:00 | 2018 06. 24.

Kategóriák: Kék hírek

A BRFK Felderítő Főosztályának munkatárasai fél nap alatt megtaláltak egy ellopott autót. A megalapozott gyanú szerint a 39 éves piliscsabai S. Zsolt és a 43 éves pilisvörösvári P. Tamás egy pilisvörösvári műhelyben akarta szétszedni, majd eladni annak az autónak az alkatrészeit, amelyet még 2018. június 22-én hajnalban lopott el egy ismeretlen személy Budapest XII. kerületéből.

A BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói néhány órán belül eljutottak a pilisvörösvári műhelybe, ahol az orgazdák a jármű szétbontásán dolgoztak, és olyan technikai eszközt is működtettek, ami az autó által sugárzott jeleket blokkolta. A nyomozók a műhelyben a lopott autón kívül további három, szintén lopásból származó rendszámtáblát is találtak.

A rendőrök S. Zsoltnál és P. Tamásnál később szintén házkutatást tartottak, ahol több mint 100 járműalkatrészt, autólopáshoz használt egyéb eszközöket, valamint egy olyan autót is lefoglaltak, aminek rendszámtáblája és okmányai Csehországban körözés alatt állnak.

A két férfit a nyomozók a Budaörsi Rendőrkapitányság járőrei segítségével tetten érték, a helyszínen elfogták és orgazdaság bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Az ismeretlen autótolvajt továbbra is keresi a rendőrség.

(police.hu)

Címkék: , , , ,