A polgárőrség legmagasabb kitüntetését vehette át Pilisjászfalu polgármestere

14:45 | 2018 03. 30.

Kategóriák: Kék hírek

Március 24-én, az Országos Rendőr-főkapitányság Auditóriumában tartott polgárőr küldöttgyűlésen, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Túrós András az OPSZ elnöke, a polgárőr mozgalom támogatásának és népszerűsítése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként a “Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozata kitüntetésben részesítette Bányai Józsefet, Pilisjászfalu polgármesterét.

A magas rangú elismerésre Dr. Bilisics Péter a Pest Megyesi Polgárőr Szövetség elnöke terjesztette fel Bányai Józsefet, azért a példamutató munkáért, amit a település polgárainak biztonsága érdekében végez. A polgárőrség tevékenységével hozzájárult a település fejlődéséhez, jó hírének, értékeinek növeléséhez.

Bányai József polgármester hivatalos honlapján reagált a kitüntetésre:

“Köszönöm a felterjesztést Dr. Bilisics Péter úrnak, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.

Úgy gondolom ugyanakkor, hogy mindez az elismerés kevésbé a személyemnek, mint inkább a Pilisjászfalui Polgárőrség elnökének, Háromszéki Attila barátomnak és a Jászfalun szolgálatot teljesítő polgárőröknek szól. Elsősorban nekik, függetlenül attól, hogy melyik személy kapja meg. Szól továbbá mindenkinek, a körzeti megbízottunknak és Jászfalu lakosságának, hogy elősegítették a közbiztonság érdekében kifejtett munkánkat, amelyet az idén 15. születésnapját ünneplő Polgárőrséggel egyetemben igyekszünk Jászfalu érdekében tenni. A közbiztonság közös érdek, mely ha van, akkor nem látható, ha nincs, akkor érezzük igazán hiányát. Ebben a feladatban mindenki teszi a dolgát.

Köszönöm Háromszéki Attilának a Polgárőrség elnökének és minden polgárőr társamnak, Gál Krisztián r.ftőrm. körzeti megbízott úrnak, a Pilisvörösvári Rendőrőrs és Budaörsi Rendőrkapitányság minden munkatársának és minden együttműködő hivatásos és civil szervezetnek, valamint Jászfalu lakosságának.

Közös sikerünk, hogy Jászfalu Pest megyének és az országnak az egyik legbiztonságosabb települése lehet!”

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,