Társasházak építését hirdették Dorogon: milliókat csaltak ki az érdeklődőkből

08:27 | 2017 11. 16.

Kategóriák: Kék hírek

A Dorogi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy budapesti férfi és nő ellen.

A két gyanúsított 2017. év elejétől különböző fórumokon dorogi társasházak építését hirdette meg. A gyanútlan érdeklődőket az építési munkák előkészületeivel és a tervrajzok meglétével győzték meg arról, hogy egy regisztrációs megállapodást kössenek. A sértettektől elővásárlásként ötszázezer és egymillió forint közötti pénzösszeget vettek át. Mivel a szerződésben foglaltak szerint az építkezés nem kezdődött meg, a vásárlókat a lakásátadások későbbi időpontjával hitegették. Később a két gyanúsított elérhetetlenné vált.

A Dorogi Rendőrkapitányságra az esettel kapcsolatban több feljelentés is érkezett. A rendőrök megállapították, hogy N. Mihály 36 éves és N. Szilvia 37 éves budapesti lakosok az építkezéshez szükséges engedélyekkel és anyagi forrásokkal soha nem rendelkezett, amellyel az építkezést valaha is megkezdhették volna.

Ellenük november 7-én körözést rendeltek el. A nyomozók november 14-én 12 óra 20 perckor Budapesten elfogták a férfit és a nőt. A házkutatás során céges iratokat foglaltak le a rendőrök. Őket a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az őrizetbevételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(police.hu)

Címkék: , , , , ,