Több tucat ember kereste a sérült kirándulót Telki és Nagykovácsi között

06:58 | 2019 09. 17.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Hétfőn este, hat óra körül érkezett a hír a Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület felé, miszerint a Telki és Nagykovácsi közötti erdőben egy eltévedt és megsérült turistát keresnek.

“A második kerületi hivatásos és a nagykovácsi önkéntes tűzoltók már az erdőben voltak és két irányból próbálták a személyt keresni, aki elesett és súlyos sérüléseket szenvedett. Szerencsére a nála lévő mobiltelefonon tudta tartani a kapcsolatot a mentésben résztvevőkkel, azonban pontosan nem tudta megmondani, hogy hol van” – írják a budakeszi tűzoltók Facebook-oldalukon.

Az idő sürgetett, így a mentés irányítója további erőket kért a helyszínre, így a fővárosi kutyás kereső szerv és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a budakeszi tűzoltó egyesület tagjait is riasztották, akik összesen három terepjáróval, műszaki mentőszerekkel és egy drónnal indultak a helyszínre. 

“Kiérkezésünkkor a keresésben résztvevő két hivatásos tűzoltó meghallotta a sérült kiabálását és megtalálták a személyt, azonban a pontos helyszín még nem volt ismert. Egyesületünk tagjai terepjárókkal indultak a feltételezett helyszín felé, míg a nagykovácsi önkéntesek a Nagy-Kopasz hegy felől próbálták a bajtársakat megtalálni” – áll a közleményben.

Végül a hivatásos tűzoltók után Nagykovácsi ÖTE doktora ért a személyhez, a budakesziek pedig a terepjárokkal további tűzoltókat és a Mentőszolgálat munkatársait juttatták el a nehezen megközelíthető úton az erdőbe.

Az ellátás és stabilizálása után egy meredek ösvényen 300 métert hordágyon, kézben kellett lehozni a személyt a járművekig. Ezt követően a sérültet az egyik kereső tag terepjárójával szállította el a mentőautóig, majd a Mentőszolgálat kórházba szállította.

A mentésben több mint 30 hivatásos és önkéntes tűzoltó, a Rendőrség, a Mentőszolgálat és az Erdészet munkatársai dolgoztak közösen, hogy a sérültet időben megtalálják és kórházba szállítsák.

 

Címkék: , , , , ,