Új eszközöket vehettek át a vörösvári és szentiváni tűzoltók

12:27 | 2019 12. 20.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

A lakosság megszokhatta, hogy Pilisvörösváron és Pilisszentivánon egyaránt önkéntes tűzoltók segítik a bajba jutottakat, legyen szó közlekedési balesetről, lakástűzről vagy egyéb mentésről. Az egyesületi tagok saját szabadidejüket áldozva tesznek meg mindent a térségben élőkért az év minden napján. Munkájuk hatékonyságának növeléséért a napokban pályázatok révén kaptak új eszközöket a helyi lánglovagok. 

Műszaki mentés új autóval Vörösváron

A vörösvári tűzoltók KEHOP pályázat keretében nyertek négy eszközt – két aggregátort és két szivattyút -, illetve egy robosztus Volkswagen Amarok haszongépjárművet, melyet december 18-án vehettek át Budapesten, az OKF Igazgatóságán.

Miután a járművet felszerelik a megfelelő tűzoltósági eszközökkel, elsődlegesen a mentési csoport használja majd Pilisvörösvár közigazgatási határán belül.

Biztonságosan Szentivánon

A napokban a helyi lánglovagok a Hesztia Kft. telephelyén átvehették az új, Rosenbauer Fire Max 3 típusú védőruhák első hét darabját, melyet a legaktívabb tagok viselnek majd. 2020 első negyedévének végéig összesen 12 tűzoltó lesz felruházva az egyik legmodernebb védőruházattal.

“Egyesületünk ütemezetten, folyamatosan igyekszik mind a felszereléseket, mind pedig az egyéni védőruházatokat cserélni, hogy azok ne öregedjenek el, ne egyszerre használódjanak el. Ennek példáját idén több alkalommal is láthattuk, új akkumulátoros feszítő-vágó berendezést szereztünk be, lecseréltük régi emelőpárna készletünket, de cseréltünk gépjárművet is” – olvasható a szentiváni tűzoltók Facebook-oldalán. 

A fejlesztéseket az önállóan beavatkozó szolgálatvállalásért kapott összesen kilenc havi, havonta 170.000 Ft összegből vásárolták meg.

 

Címkék: , , , , ,