Újabb felszerelések segítik a pilisszentiváni tűzoltók munkáját

07:54 | 2017 12. 04.

Kategóriák: Kék hírek

A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület a napokban hőkamerát és tömlőket vettek át, amelyek segítségével továbbra is színvonalasan tudják a településén élők biztonságát szolgálni.

“A Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület lett Pest Megyéből az Év Polgárőr Egyesülete, mely kitüntető cím mellé az Országos Polgárőr Szövetség 100.000 Ft plusz támogatással ismerte el munkánkat” – olvasható az egyesület honlapján.

A pénzösszeget kiegészítve saját forrásból sikerült a helyi lánglovagoknak egy hőkamerát beszerezni, mely a polgárőri és a tűzoltói munkánkat is jelentősen megkönnyíti. A kamera alkalmas személykeresésre, biztosítási feladatok ellátására, de hasznos épülettüzek, kéménytüzek alkalmával is, valamint átmelegedések, tűzfészkek behatárolására egyaránt.

Pályázat útján tömlőket vehetett át az egyesület

A lánglovagok átvették a 2017-es OKF – MTSZ pályázatból megrendelt tömlőket a HESZTIA Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft-től.

“Ezek a tömlők nagyban segítik majd egyesületünk tűzoltóinak munkáját erdőtüzek oltása és utómunkálatok végzése során” – olvasható a közleményben.

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,