Vádalku keretében találták meg a pilisszentiváni maradványokat

14:29 | 2018 07. 16.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Gazdasági bűncselekményben mentességet kérő maffiózó köthetett vádalkut és mutatta meg a rendőröknek a földi maradványokat Pilisszentiván határában, ahol egy férfi és egy nő mumifikálódott, feldarabolt holttestét találták meg. A teljes hatósági hírzárlat ellenére annyi tudható, hogy a nyomozók ismét elővették Portik Tamás volt bizalmasának, Radics Attilának, valamint családja egy részének eltűnési ügyét.

ELŐZMÉNYEK>>>

Két napig helyszíneltek a Pilisben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, miután hétfőn Pili­sszentiván határában, a Bors szerint a Jági tanösvény mentén kiásták egy darabokra vágott férfi és egy nő maradványait. A testrészeket állítólag három éve áshatta el valaki, ám azok állapota arra enged következtetni, hogy a párt tíz évnél is régebben ölhették meg és darabolták fel. A lágy részek teljesen hiányoznak, a csontokon csak a rászáradt bőr és némi izommaradvány található, ami arra enged következtetni, hogy a gyilkosságot és a testek feldarabolását nem a megtalálás helyén követte el a tettes vagy tettesek.

A Magyar Időknek a PestiSrácok által közölt és azzal megegyező információja szerint a maradványokat úgynevezett nyomozási alku keretében találta meg a hatóság. A lap úgy tudja, hogy egy bűnbánó maffiózó gazdasági bűncselekményében kért mentességet, és vélhetően a gyilkost, illetve gyilkosokat is megnevezte. Ilyen alku csak azzal köthető, aki a saját bűncselekményénél – emberölést kivéve – súlyosabb törvénysértés megoldásában segíti a nyomozó hatóságot.

A rendőrség minden esetben újranyitja azokat az eredménytelenül lezárt korábbi aktákat, amelyek gyilkosságról szólnak, amennyiben eddig ismeretlen gyilkosság áldozataira bukkannak. Ebben az esetben is ez történt. A hatóságok elővették Portik Tamás egykori katonája, Radics Attila és családja ügyét is. Korábbi információk szerint Radics lehetett az, aki 1999. április 12-én Tahitótfaluban, a Táncsics utcában a nyílt utcán megölte a Bentley luxusautóját vezető Seres Zoltánt, valamint a mellette ülő olasz üzletembert, Sforza Nazzarenót.

Az orosz maffia magyar katonai vezetőjének tartott Serest a konkurencia végeztethette ki, és Radics egy Kawasaki motor utasaként Kalasnyikov gépkarabéllyal hajtotta végre a merényletet. A két konkurense, Prisztás József és Boros Tamás 1996-os, illetve 1998-as meggyilkoltatása miatt tavaly összesen 28 év fegyházzal sújtott egykori olajos vállalkozót, Portik Tamást végül nem gyanúsították meg a Seres-gyilkossággal. (Nem úgy a Fenyő-gyilkosság kapcsán, amellyel idén gyanúsították meg felbujtóként az olajbűnözés vezető cége, az Energol Rt. egykori marketingigazgatóját, majd napokkal utána ugyancsak felbujtóként Gyárfás Tamás sportvezetőt.)

Radics Attila 2002-ben tűnt el nyomtalanul a család tárnoki házából az élettársával és hároméves gyerekével együtt. A helyszínelők igen sok vérnyomot találtak a házban, ebből gondolták, hogy Radics Attilát és családja egy részét kivégezték. Az egyik gyerek iskolában volt, a három hónapos babát az emeleten épségben találták meg a rendőrök. A gyanú szerint az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Radicsot azért gyilkolták meg, hogy ne tudjon beszélni a Seres-gyilkosságról.

A hírzárlat miatt azt sem lehet tudni, hogy most hétfőn a két felnőttcsontváz mellett találtak-e gyerekmaradványokat is vagy sem. Mindenesetre a hatóságok csak a vádalku keretében vélhetően megnevezett tettes vagy tettesek elfogása után adhatnak információkat a Pilisben talált, több mint egy évtizede meggyilkolt emberekről.

(Magyar Idők)

Címkék: , , ,