Veszélyes anyag égett a Dachsernél, de a vörösvári tűzoltók eloltották – erről szólt a gyakorlat

09:10 | 2017 11. 17.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Belső védelmi gyakorlaton vett részt a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hét tagja csütörtökön a Liegl&Dachser telephelyén, ahol a szimuláció szerint a raktárban veszélyes anyag sérült meg, majd kisebb tűz keletkezett. A helyi lánglovagok Dennis nevű járművükkel érkeztek a helyszínre, a gyakorlat során a helyiséget kiürítették, a lángokat eloltották.

“A gyakorlatot az érdi katasztrófavédelmi kirendeltség felügyelte. A csapatunk sikeresen teljesítette a feladatot, az értékelésünk is jó volt” – tudta meg a Varkapu.info a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől.

Legutóbb roncsot vágtak a vörösvári tűzoltók

Nem ez volt az egyetlen gyakorlat a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók háza táján a közelmúltban. November 11-én ugyanis a roncsvágást is gyakorolták a helyi lánglovagok. Erről szintén fotós összeállítással számoltunk be.

A tűzoltók és a Dachser

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület évek óta kiváló viszonyt ápol a LIEGL&DACHSER céggel, a logisztikai központ területén már sokszor gyakorlatozott a helyi katasztrófavédelmi alakulat. Emellett a német vállalat az önkormányzat mellett a legnagyobb támogatója az egyesületnek, évente nagyjából 1 millió forinttal segítik az önkéntes munkát. Erről korábban Pfeiffer Ferenc elnökkel is beszélgettünk.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , ,