Erdő-mező Megújult a Dobogókő melletti Rezső-kilátó

Megújult a Dobogókő melletti Rezső-kilátó

A Pilisi Parkerdő Zrt. az OPAL Szolgáltató Zrt. által nyújtott 4,5 millió Ft-os támogatásnak köszönhetően felújította a Dobogókő mellett található, nagy népszerűségnek örvendő Rezső-kilátót és az ahhoz kapcsolódó sétányt.

Erdő-mező Kilátót adtak át a kirándulóknak a Prédikálószéken (+Légi felvétel)

Kilátót adtak át a kirándulóknak a Prédikálószéken (+Légi felvétel)

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Prédikálószéken, a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán adta át és nyitotta meg legújabb kilátóját a természetjáró társadalom előtt. 

Erdő-mező Új kilátópontot és turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen (+KÉPEK)

Új kilátópontot és turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen (+KÉPEK)
Nem éppen hamisítatlan júliusi időjárás kíséretében adta át a Pilisi Parkerdő Zrt. a Hármashatár-hegyen megvalósított legújabb turisztikai beruházásait. A kilátópont átadása szó szerint a felhők között történt, így az egyébként csodálatos panorámában senki nem gyönyörködhetett. 

Erdő-mező Kilátó épül a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsán

Kilátó épül a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsán
A pilis-tetői Boldog Özséb-kilátó és a Nagy-Kopaszon található Dévényi Antal-kilátó után a Pilisi Parkerdő Zrt. a 639 méteres Prédikálószéken kezdte meg új kilátója építését. A fotón a kilátó látványterve látható.

Erdő-mező Ki mit lát a kilátókból? - Fotópályázatra hív a Pilisi Parkerdő Zrt.

Ki mit lát a kilátókból? - Fotópályázatra hív a Pilisi Parkerdő Zrt.
A Pilisi Parkerdő Zrt. augusztus végéig várja a különleges fotókat, melyeket a túrázók a park területén fekvő kilátóknál készítenek. A pályázat célja, hogy minél több ember fedezze fel az erdei utak szépségét. A résztvevők nem csak a kikapcsolódás élményével gazdagodhatnak, a legjobbak ajándékban részesülnek.

Közélet Átadták az ország egyik legkülönlegesebb kilátóját Piliscsabán

Átadták az ország egyik legkülönlegesebb kilátóját Piliscsabán
Új kilátó épült a Piliscsaba határában lévő, 447 m magas Nagy-Kopasz hegy tetején. A népszerű, fából készült építő-logikai játék, a Jenga alapján tervezett, 11,5 méter magas építmény Dévényi Antalról, Bedő Albert-díjas erdészről kapta a nevét. Az avató ünnepségen Habsburg Mihály főherceg, Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. 

Erdő-mező Épül a Jenga-torony kilátó a piliscsabai Nagy-Kopaszon (+KÉPEK)

Épül a Jenga-torony kilátó a piliscsabai Nagy-Kopaszon (+KÉPEK)
A Varkapu.info már korábban bemutatta azt a tervet, amely szerint a Piliscsaba felett magasodó Nagy-Kopaszon egy 11 méternél is nagyobb, különleges kilátó épül majd. A "Jenga-torony" építése folyamatban is van, amiről a Pilisi Parkerdő Facebook oldala tett közzé két fotót.

Erdő-mező Átadták a Pilis-tetőn a Boldog Özséb-kilátót

Átadták a Pilis-tetőn a Boldog Özséb-kilátót
Új kilátó épült a Pilisben, a 756 méter magas Pilis-tetőn. A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján most átadott, több mint 17 méter magas építmény Boldog Özsébről kapta nevét.

Erdő-mező Több mint 11 méteres Jenga-torony épül a piliscsabai Nagy-Kopaszon

Több mint 11 méteres Jenga-torony épül a piliscsabai Nagy-Kopaszon
A piliscsabaiak és a természetjárók számára örömhír, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. új kilátó építését kezdi meg a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon. Az építménnyel már a második hasonló elnevezésű pilisi helyszínen gyönyörködhetünk a látványban, hiszen a Nagykovácsitól délre található Nagy-Kopaszon már évek óta kedvelt túracélpont a Csergezán Pál-kilátó.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel