Erdő-mező Különleges helyi újságot adott ki Pilisszentiván önkormányzata

Különleges helyi újságot adott ki Pilisszentiván önkormányzata
Májusban megjelent a Pilisi Len - Zöld Újság első lapszáma Pilisszentivánon. A környezetvédelemmel, helyi természeti értékekkel, környezeti neveléssel foglalkozó ingyenes magazint az önkormányzat adta ki, szerkesztője a Varkapu.info vezetője, Gribek Dániel. 

Közélet Továbbra is szmogriadó van, élnek a korlátozások

Továbbra is szmogriadó van, élnek a korlátozások
Továbbra is indokolt a magas légszennyezettség miatti riasztási fokozat és az ahhoz tartozó gépjárműforgalmi korlátozások fenntartása a fővárosban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökre virradóra.

Kék hírek Szerdán is érvényben van a szmogriadó Budapesten

Szerdán is érvényben van a szmogriadó Budapesten
Noha jót tett a főváros levegőjének, hogy a két napja érvényben lévő szmogriadó miatt jelentős a forgalomkorlátozás Budapesten, a légszennyezettségi adatok még mindig nem elég jók, a szálló por értéke például továbbra is határérték feletti, ezért szerdán is érvényben marad az eddigi szmogriadó.

Önkormányzati hírek Pilisvörösvár - Szabaduljon meg Ön is elektronikai hulladékaitól!

Pilisvörösvár - Szabaduljon meg Ön is elektronikai hulladékaitól!

Pilisvörösvár Város Önkormányzata ebben az évben is megszervezi a szokásos ingyenes elektronikai hulladékgyűjtést - hívja fel a figyelmet Gromon István, a település polgármestere a pilisvorosvar.hu oldalon.

Erdő-mező Hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán

Hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán

Rozovics Ferenc szakértő, főtanácsos ellenőrzése mellett szerdán hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán - közölte Facebook oldalán Gáspár Csaba, a település polgármestere. A NIF a vasútfelújítás miatt kivágott, majdnem 150 éves helyi fát kompenzálná az adománnyal.

Erdő-mező Idén is meghirdetik a Virágos Solymárért! programot

Idén is meghirdetik a Virágos Solymárért! programot

Április 27-én lehet majd átvenni azokat a növényeket a solymári Templom téren, amikkel a helyi lakosok részt vesznek az idei "Virágos Solymályért!" programban. A népszerű kezdeményezés célja a település szebbé tétele.

Közélet Szemétgyűjtési akciók a Föld Napja alkalmából térségünkben

Szemétgyűjtési akciók a Föld Napja alkalmából térségünkben

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Ez nincs másképp térségünkben sem. Számos település várja a környezetünkért tenni vágyó vállalkozó kedvű kicsiket és nagyokat szemétgyűjtési vagy épp faültetési akciókra.

Erdő-mező Összefogás a Föld Napján - Szemétszedés lesz a 10-es út mentén

Összefogás a Föld Napján - Szemétszedés lesz a 10-es út mentén

Régen nem tapasztalt összefogással három település - Piliscsaba, Pilisszentiván és Pilisvörösvár - környezetvédő civil szervezeteinek kezdeményezésére, a Közútkezelő támogatásával április 20-án, szombaton 9-től 12 óráig a Föld Napja alkalmából szemétgyűjtést tartanak a 10-es főút mentén.

Erdő-mező Döbbenet! Kivágták a piliscsabai öreg hársfát

Döbbenet! Kivágták a piliscsabai öreg hársfát

Komoly konfliktus alakult ki Piliscsabán a helyiek és a vasútépítők között. Az ok: az ígéretek ellenére szombaton kivágtak egy százötven éves hársfát, ami annyira népszerű volt, hogy még saját Facebook-oldalt is kapott. Délelőtt itt jelent meg a hír: „hatalmas zuhanással és robajjal ért véget, ebben a percben egy 150 éves történet”.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel