Környékbeli bandák zúztak a pilisborosjenői várnál (+Képek)

Környékbeli bandák zúztak a pilisborosjenői várnál (+Képek)

A pilisborosjenői „Egri várnál” hangulatosabb helyen nehezen lehetne elképzelni az I. Zenei Ostrom „rockfesztivált”. A IV. Várjátékok és az Aranykapu Kistérségi Nap előestéjén két helyi zenekar mellett egy borosjenői énekessel büszkélkedő banda és egy óbudai együttes lépett fel a péntek este.

Bár a hangzás nem volt tökéletes, a hangulat és az érdeklődők száma így is kifejezetten sikeressé tette az I. Zenei Ostromot Pilisborosjenőn.

A pilisborosjenői Várjátékok és Aranykapu Kistérségi Nap beszámolója képekkel hamarosan!

Budapesti zenekar borosjenői énekessel

Csúszással érkezett a színpadra a helyi énekessel büszkélkedő Budapest DC zenekar. A szövegből túl sokat érteni nem lehetett, a Szívmorzsák című dal esetében csak azért dudorászhattam a szöveget, mert korábban a Varkapu.info-n már megjelent ez a nóta. Egyébként kellemes volt a koncert, Endrődi-Mike Attila hangja jól passzolt az egész produkcióhoz. Ráadásul azt sem lehetett mondani, hogy egy helyben állt a közönség előtt – ugrált, táncolt, ami a hangulat fokozásában nagy szerepet is játszott. Nem egyszerű egy ilyen bulin első fellépőként helyt állni – ha jól tudom, nem is ők nyitották volna a fesztivált -, de sikerült nekik, hiszen a végén pár tucatnyian ott tomboltak a csapat előtt.A „Vannak nők” című dal refrénje kifejezetten érthető volt, frappáns gondolat, sokan biztosan átérzik: „Vannak nők, kiket csak egyszer csókolsz/Egyszer látsz, egyszer bókolsz”. Nagyon hangulatos volt az Arany János „Garabonciás”-ának megzenésítése és tombolni lehetett a Kecskés című népzenei dalra is. A csapat egyébként 2007. óta zenél.

Nagy slágerek énekes lányokkal

A második csapat a pilisborosjenői The Response zenekar volt. Korábban már a Napfénypresszó kapcsán is említettem, hogy egy női hang mennyire fel tud dobni egy rockbandát, így itt sem hagyhatom ezt ki. Voltak ugyan hamis hangok bőven, de így is hamar magával ragadott mindenkit a buli. Ráadásul a lányok vizuális szempontból is sokat dobtak a produkción.A külföldi zene mellett olyan magyar slágerek is felhangoztak, mint a „Csillag vagy fecske”, vagy éppen a „Most múlik pontosan”, amit záródalként Varga Mónika énekelt el Csikós Márton billentyűkíséretével. Utóbbi hangszer egyébként kifejezetten emelte a színvonalat. A dalok leginkább akkor szóltak jól, amikor Varga Detti is bekapcsolódott a vokállal – a két lány nagyon jól kiegészítette egymást.

A zenekar másik nagy érdekessége a 13 éves dobos, Csikós Áron volt. A szólógitárt Zsapka Martin, a basszusgitárt Jász Gergely nyúzta a koncert alatt. Őket egyébként az Error zenekar koncertjén is hallgathattuk.Mint megtudtuk, a csapat mindössze egy éve zenél együtt, így van még idő kiforrnia mindennek. Csak így tovább!

Színvonalas zene Óbudáról

Az este legprofibb zenekara az After School Party, azaz mostantól a Bogaras együttes volt. Már a belépő is kiválóan sikerült, először a dobos jelent meg, majd ebbe kapcsolódott bele a két gitár és a basszusgitár is. A dalok hangszerelése is frenetikus volt, profi szólókkal, viszont a számok a végére kicsit egysíkúnak tűntek. Aki viszont odavan a „Bogaras/ASP-s stílusért”, ezt semmiképpen nem bánhatta. Ráadásul egyébként volt olyan szám, amit kívülről hibátlanul játszott el a banda, és csak tegnap rakták össze. Ez előtt tényleg le a kalappal! Egyetlen igazi kritikaként talán csak azt lehet megemlíteni, hogy a profi belépő és a profi zene mellett rengeteg volt az üresen hagyott idő két szám között – igaz, az énekes dumája sokszor ezt is tompította.

Error volt, de nem úgy…

Bevallom, nagyon viccesen hangzott, mikor a közönség azt kiabálta a pilisborosjenői bandának, hogy „Error, Error”, de az igazat megvallva a semmiféle hibáról nem beszélhettünk. Igazi bulihangulatot varázsolt a helyi csapat az „Egri vár” tövébe. A végén még egy kiváló Deep Purple dal is belefért a repertoárba. A basszeros és a szólógitáros megegyezett a The Response felállással, ám egy alkalommal hangszert is cseréltek!Az énekes és ritmusgitáros a borosjenői tanár, a Kerekes Néptánccsoport egyik vezetője, Jávor Csaba volt. Felesége, Illyés Boglárka, aki ugyancsak néptáncos, vokálosként lépett a színpadra, a dobok mögött pedig Richter Ambrus ült. A hangulat szempontjából azt hiszem, mindenképpen az Error csinálta a legjobb bulit, bár a közönség száma ekkorra már sajnos csökkeni is kezdett. Egy hosszabb koncertre valamivel jobb csapolt sörrel szívesen elmennék…

(Gribek Dániel – Varkapu.info)

Kapcsolódó cikkek:
A pilisborosjenői lánglovagokat ünnepelték (+Képek)
Grátiszba kaptuk az Alapzajt – Igazi bulihangulat volt a Rotiban
Dübörgött a rock a Villa körül

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel